• ΣΗΜΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ
    Σημαία Βυζαντινή
    Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές.
  • Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...

Μέχρι που φτάνουν τα σχέδια τους για εμάς; Δεν θα σταματήσουν στην μάσκα…

Υπάρχει έξαρση και ίσως είναι πολύ ανησυχητική, δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Για έξαρση του κορωνοϊού που «ίσως είναι πολύ ανησυχητική γιατί υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν τεθεί επί τάπητος είπε ότι «συζητάται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους αλλά κυρίως η αποσυμφόρηση σε χώρους όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός».

«Πρέπει να αξιοποιούμε πιο πολύ τον υπαίθριο χώρο. Πρέπει να ενθαρυνθούν περίπατοι μαθητών που δεν απαιτούν μέσα μεταφοράς. Πρέπει να υπάρχει πολύ έντονος και συχνός αερισμός των χώρων, ανοιχτά παράθυρα σε όλες τις ώρες. Αντί να περιοριστει το ωράριο των καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης ίσως θα πρέπει να αυξηθεί» πρόσθεσε η κυρία Λινού.

«Πρέπει να βρεθούν έξυπνοι τρόποι για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να κρατούν τις αποστάσεις» πρόσθεσε.

Κατά την ιδία, μάλιστα, ίσως αποδειχθεί αποτελεσματικό «αυτό που εφάρμοσαν στην Καλιφόρνια: να φτιάξει μια οικογένεια μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα συναναστρέφεται που μόνο αυτούς θα έρχονται σε επαφή συχνά. Με όλους τους άλλους ερχόμαστε σε επαφή με ηλεκτρονικό τρόπο. Επαφές σε πολύ στενούς κύκλους και όχι κύκλους των 25 παιδιών αυτό θα ήταν δώρο-άδωρο»

Ας δούμε όμως ποια είναι η κ. Λινού και που ανήκε;