• Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...
  • Χαρμολύπη
    Χαρμολύπη
    Συλλογικό έργο - Κλασσικά διηγήματα μεγάλων συγγραφέων 9 σημαντικοί συγγραφείς μοιράζονται τη δική τους...
  • CO.7881559
    Σημαία Κύπρου
    Σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές
  • CO.7881561
    Ελληνική Σημαία Ξηράς με την Κύπρο
    Ελληνική Σημαία Ξηράς με την Κύπρο
  • Ο-εαυτός-μας-και-ο-άλλος
    Ο εαυτός μας και ο άλλος
    Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ (Anthony Bloom) Ανθολόγηση...

Η δικαιοσύνη ήταν “τυφλή” Έλληνα ακρίτα κτηνοτρόφο

-Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του στον Έλληνα κτηνοτρόφο εκτιμούν νομικοί κύκλοι

Βαριά “καμπάνα” με φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλλε το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης στο νεαρό κτηνοτρόφο από τις Φέρες, για την συμπλοκή με τους Τούρκους που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας.

Μπορεί να αθωώθηκε για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και να μην τιμωρήθηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά όπως εκτιμούν νομικοί που παρακολούθησαν την δίκη, οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητα τους στον Φεριώτη κτηνοτρόφο. Η ποινή που αφορά παράνομη βία, παρ άνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία, ήταν κατά συρροή και πολλαπλασιάστηκε επί 5, αφού τόσοι ήταν οι Τούρκοι εναντίον των οποίων θεωρήθηκε ότι άσκησε τις συγκεκριμένες ενέργειες ο συντοπίτης μας κτηνοτρόφος.

Αντίθετα αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Αυτοί τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν για τη συμπλοκή. Όλοι οι Τούρκοι τιμωρήθηκαν με 4 μήνες για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ο νεαρός κτηνοτρόφος έμεινε φυσικά ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 Τούρκοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά μια και υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Είχαν πάρει… πρόγευση κατά την διάρκεια της δίκης

Αν και το ύψος της ποινής και η μη αναγνώριση του παραμικρού ελαφρυντικού προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη και δυσαρέσκεια σε όσους βρέθηκαν στην δίκη, όσα διαδραματίστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τους είχαν δώσει μια… πρόγευση όσων θα ακολουθούσαν. Γιατί όπως επεσήμαναν, ιδιαίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να τελειώσουν τις φράσεις τους, έκοβε όποιον προσπαθούσε να αρθρώσει κάποια κουβέντα υποστήριξης στον κτηνοτρόφο ή να εξηγήσει την κατάσταση που βιώνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όλα αυτά τα χρόνια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας από τις ορδές των λαθρομεταναστών.

Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο που μας μετέφεραν όσοι ήταν μέσα στην δικαστική αίθουσα, γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος δημοσιογράφων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου αντέδρασε όταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής τόνισε πως: “Αν καταδικαστεί ο κτηνοτρόφος για όσα έγιναν, είναι σαν να καταδικαζόμαστε όλοι εμείς που τον Μάρτιο αλλά και χρόνια τώρα φυλάμε τα σύνορα αποτρέποντας την παραβίαση τους από όσους μπαίνουν λαθραία στον τόπο μας”, αυτή τον έκοψε με αυστηρό ύφος.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου, εκτός του Κώστα Αλεξανδρή που είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς ΤΡομέα Δημήτρης Κολγιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης με την ιδιότητα του Συνοριοφύλακα, ο Πρόεδρος του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, το μέλος του συλλόγου κ.Αναγνωστόπουλος, ο αγρότης από τις Φέρες που πριν από λίγο καιρό δυο Αλγερινοί τον απείλησαν με μαχαίρι και τον έδεσαν χειροπόδαρα κλέβοντας του αυτοκίνητο, κινητό και πορτοφόλι και ο αγρότης με τον οποίο επικοινώνησε ο κτηνοτρόφος και ειδοποίησε την αστυνομία.

πηγή https://www.evros-news.gr/