Τελικά η διάγνωση έδειξε φιλοτουρκικό κορωναϊό για τον κ. Σαρλ Μισέλ

Αρνητικό βγήκε το δεύτερο τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Κατόπιν τούτου, ο Σαρλ Μισέλ δε χρειάζεται να παραμείνει σε καραντίνα και συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Την είδηση για το αποτέλεσμα του τεστ έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κρούσμα κορονοϊού σε συνεργάτη του Μισέλ

Υπενθυμίζουμε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης αναβλήθηκε εκτάκτως λόγω κρούσματος κορονοϊού σε συνεργάτη του Σάρλ Μισέλ, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπάρεντ Λέιτς.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπάρεντ Λέιτς. αναφέρει ότι ο Σαρλ Μισέλ, πληροφορήθηκε σήμερα ότι ένας φύλακας της ασφάλειάς του με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, διαγνώστηκε θετικός σε κορωνοϊό.

Παράλληλα στην ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρει ότι ο “πρόεδρος υποβάλλεται σε τακτικά τεστ, ενώ στο χθεσινό που έκανε διαγνώστηκε αρνητικός“, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Σαρλ Μισέλ έχει τεθεί σε καραντίνα “σεβόμενος τους υγειονομικούς κανόνες του Βελγίου”.

Την ερχόμενη εβδομάδα Σύνοδος Κορυφής

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου όμως λόγω της έκτακτης αναβολής μεταφέρεται για την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Οι Βρυξέλλες είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις προοπτικές και το πλαίσιο κάτω απο το οποίο θα γινόταν η συζήτηση γύρω από τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και όπως φαίνεται η ατζέντα και η συζήτηση για την τουρκική παραβατικότητα δεν θα αναλβηθεί αλλά θα μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον Μάρτιο του 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά και καταδίκασε έντονα τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας ταυτόχρονα αλληλεγγύη σε Κύπρο και Ελλάδα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι εντάσεις αυξήθηκαν και σημειώθηκε επικίνδυνη κλιμάκωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην πειοχή. Τόσο ο Πρόεδρος Michel όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού της Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ), Jens Stoltenberg, ζήτησαν την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

τουρκικα πλοια
Ταυτόχρονα υπήρχαν πολλοί που δεν δίστασαν να πουν ότι θα υπάρξει μια εβδομάδα καθυστέρηση για να διευκολυνθεί αυτός που έκανε τζαμί την Αγία Σοφία.
Σενάρια συνωμοσίας ειπώθηκε από την αντίθετη πλευρά…ένας από αυτούς ήταν και ο κ.Ευγενίδης δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, τον οποίο και περιμένουμε να δώσει μια απάντηση όπως μία εβδομάδα πριν που ήταν λαλίστατος από όλα τα μέσα…