Οι Αρμένιοι σκόρπισαν τον θάνατο στους Αζέρους και τριγμούς στην Τουρκία

Μέσα σε μια εβδομάδα οι Αζέροι κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από το 60% σε στρατιωτικά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους. Ο ορισμός μιας καταστροφικής ήττας και η δικαίωση των Αρμενίων στον δίκαιο αγώνα τους μετά την άδικη επίθεση που δέχθηκαν.

Έκδηλη ανησυχία εκφράζουν οι Τούρκοι βλέποντας μια πανωλεθρία να προδιαγράφεται. Πλέον ομολογούν δημόσια ότι ο στρατός τους υστερεί σε ιατρικό προσωπικό στα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς μετά το γεγονός του πραξικοπήματος υπάρχουν 1.495 κενές οργανικές θέσεις επεί συνόλου 2,043. Οι γιατροί και το προσωπικό που απορροφήθηκε από τα δημόσια νοσοκομεία δεν αντικαταστάθηκε με αποτέσμα ο τουρκικός στρατός να είναι κάτι παραπάνω από γυμνός στην φροντίδα του στρατιωτικού του προσωπικού.

 

Παρόλαυτα η τουρκική βουλή ψήφισε υπερ της στήριξης των Αζέρων εκτός από το κουρδικό κόμμα αργά χθες το απόγευμα γεγονός που συνεχίζει να αποδεικνύει ότι οι δεσμοί των δύο αυτών χωρών παραμένουν ισχυροί παρά τις απώλειες και την διαφαινόμενη ήττα. Ο Ερντογάν από την πλευρά του συνεχίζει να τάζει στους μισθοφόρους του. Ενώ λοιπόν τον προηγούμενο μήνα είχαμε μείωση του μισθού των μισθοφόρων που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις στην Λιβύη στα 600 ευρώ (λόγω των πιέσεων της τουρκικής οικονομίας ) τώρα έχουμε αυξήσεις με τον μισθό να αγγίζει τα 1.500.

Το τελευταίο χαρτί των Τούρκων σε αυτή την πολεμική διένεξη είναι να βάλουν χώρες του ΝΑΤΟ στο παιχνίδι μπας έστω και έτσι να νιώσουν πίεση οι Ρώσοι, σενάριο που φαντάζει δύσκολο έως και ακατόρθωτο.

Ο αγώνας των Αρμενίων έπιασε τόπο και προκάλεσε τριγμούς στην τουρκική πλευρά.