• PD.978-618-5197-84-1
    Πιστεύω σε έναν Θεό...
    Συγγραφέας : Κατερίνα Μουρίκη  Εικονογράφηση: 'Εφη Κοκκινάκη Σελίδες 48 Διαστάσεις 20x28 *Με επιτραπέζιο...
  • Ο-εαυτός-μας-και-ο-άλλος
    Ο εαυτός μας και ο άλλος
    Στοχασμοί για τις ανθρώπινες σχέσεις Συγγραφέας: Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ (Anthony Bloom) Ανθολόγηση...

Μηλόπιτα με λάδι ή ταχίνι

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ¾  φλιτζανιού ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση: 4 μεγάλα μήλα τριμμένα  στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη  καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
Ανθόνερο
Κανέλλα

Εκτέλεση :

Λιώνουμε  το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο  και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι.

Ανοίγουμε και το δευτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

πηγή