Μετά το πέρας λειτουργίας οι κλήσεις πέσαν “βροχή” για μη χρήση μάσκας εντός του ναού.

Τσουχτερό πρόστιμο δέχτηκαν πριν λίγες ημέρες πιστοί στον Βόλο, καθώς παρευρίσκονταν ενός του ναού, χωρίς να φορούν μάσκα.Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ, σε ναό του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και εισερχόμενοι εντός του χώρου διαπίστωσαν πως δεκαπέντε και πλέον πιστοί δεν φορούσαν μάσκα. Περίμεναν το τέλος της θείας λειτουργίας και μετά το πέρας, καθώς οι πιστοί εξέρχονταν του ναού, προσέγγισαν, όσους δεν φορούσαν μάσκες και επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα..

Οι πιστοί που δεν φορούσαν μάσκα, όπως ήταν αναμενόμενο αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία αστυνομικών. Μάλιστα απέδωσαν την έλευση των αστυνομικών σε κάποια καταγγελία που δέχτηκε η αστυνομία.

Από κύκλους της μητρόπολη Δημητριάδος που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, δεν θέλησαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, παρά μόνο επισημάνθηκε ότι και από τον ιερέα του ναού που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, είχε αναφερθεί η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας εντός του ναού στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Επίσης από τη μητρόπολη ανέφεραν ότι η εκκλησία δεν μπορεί να αποτρέψει σε κάποιον πιστό να εισέλθει στο ναό, ο οποίος όμως αν δεν τηρεί τε μέτρα, αναλαμβάνει την ευθύνη. Η χρήση της μάσκας εντός των ναών είναι υποχρεωτική.

Επίσης διευκρινίζεται για ακόμη μια φορά πως οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα ήταν καλό να κάνουν rapid test προτού εισέλθουν στους ναούς. Υπάρχει μια προτροπή για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, όμως να αποτελεί υποχρέωση, όπως είναι η χρήση της μάσκας.

Στους ναούς τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, όπως είναι τα κενά καθίσματα, η παρουσία συγκεκριμένου αριθμού πιστών βάσει των τετραγωνικών μέτρων.

Γι’ αυτό και σε ορισμένες εκκλησίες συνεχίζουν και τελούνται ακόμη δύο θείες λειτουργίες τις Κυριακές, ώστε να εξυπηρετούνται όσο τον δυνατόν περισσότεροι πιστοί και παράλληλα οι ίδιοι να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Στο μεταξύ από σήμερα αρχίζει η νηστεία ενόψει των Χριστουγέννων με τους πιστούς να θέλουν να προετοιμαστούν πνευματικά όσο το δυνατόν καλύτερα για τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης.

πηγή