Από τη Ρωσία με «αγάπη»: «Μην μας απειλείτε γιατί θα μετατραπείτε σε ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΤΕΦΡΑ»

Μήνυμα που εκφράζει το σύνολο των Ρώσων.

Ο διευθυντής του ρωσικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya, της μητρικής εταιρίας Sputnik, Dmitri Kiseliov, που έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, προειδοποίησε τις δυτικές χώρες για πιθανή επανάληψη της κουβανικής πυραυλικής κρίσης στην Ουκρανία.

«Είτε πρόκειται για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είτε για τη στρατιωτική ανάπτυξη της ουκρανικής επικράτειας, θα βάλουμε την κάννη του πιστολιού μας στον κρόταφο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουμε στρατιωτική-τεχνική ικανότητα.

Η Ρωσία έχει τα καλύτερα όπλα στον κόσμο, υπερηχητικά όπλα… με τον ίδιο χρόνο πτήσης που θα είχαν τα αμερικανικά ή βρετανικά όπλα από την Ουκρανία στη Μόσχα. Θα ήταν μια κατάσταση όπως η κρίση της Καραϊβικής», είπε ο Kiseliov στο BBC. Έτσι αποκαλείται η κουβανική πυραυλική κρίση στη Ρωσία.

Ο Kiseliov, προέτρεψε τα δυτικά κράτη να μην αποτελούν απειλή για τη Ρωσία γιατί διαφορετικά θα μετατραπούν σε ραδιενεργή τέφρα.

«Οι χώρες που έχουν την τύχη ή την ατυχία να βρίσκονται δίπλα στη Ρωσία, αλλά αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα, δεν θα μετακινηθούν από τη θέση τους… Μπορούμε επίσης να πούμε αν το Μεξικό έχει την τύχη ή την ατυχία να είναι δίπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες… θα ήταν καλό να συνεχίσουμε να εναρμονίζουμε τα συμφέροντα και να μην φέρουμε τη Ρωσία σε μια κατάσταση όπου ο χρόνος πτήσης προς αυτήν είναι τέσσερα λεπτά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει μόνο λόγω της Δύσης, αφού η Μόσχα δεν το θέλει. Ο Kiselev πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει βία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία περάσουν τις «κόκκινες γραμμές».

«Για τη Ρωσία είναι θέμα ζωής και θανάτου», τόνισε ο δημοσιογράφος.

(Από sputniknews)