«ΠΑΡΕΛΘΟΝ οι γεμάτες ΜΕΘ! Καταργήστε τις καραντίνες στους φορείς» – Ποιοί «σφυρίζουν» τη ΛΗΞΗ του covid;

Κάποιος να…ενημερώσει τους δικούς μας κορωνοειδικούς!

Η άποψη ότι η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, σηματοδοτεί και τη λήξη της πανδημίας υιοθετείται ακόμα και από «κρατικούς ειδικούς».

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο γενετιστής, Βασιλικός Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για την πανδημία, σερ Τζον Μπελ.

Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC σχολίασε την επίδραση που έχει η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον στο βρετανικό σύστημα υγείας, προβλέποντας πως οι εικόνες με τις γεμάτες ΜΕΘ και τους ασθενείς που πέθαιναν στα νοσοκομεία έχουν παρέλθει προ πολλού:

«Οι φοβερές σκηνές που είδαμε πριν από έναν χρόνο με μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα, αυτά είναι πλέον παρελθόν και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι ότι αυτό θα συνεχιστεί. Είναι λιγότεροι πλέον οι ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο».

Παράλληλα ο ίδιος διαπίστωσε πως ακόμα και οι ασθενείς που νοσηλεύονται πλέον από covid, στην πλειοψηφία τους περνάνε πολύ λιγότερο χρόνο στα νοσοκομεία.

Σειρά είχε ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου East Anglia, Πολ Χάντερ, οποίος όντας επίσης καλεσμένος στο BBC φάνηκε αρκετά σίγουρος ότι ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να «εκφυλίζεται», προτείνοντας μάλιστα να καταργηθούν πλήρως τα πρωτόκολλα καραντίνας για τους φορείς του covid-19:

«Αυτή είναι μια νόσος που δεν φεύγει. Τελικά, θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους που είναι θετικοί στον Covid να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο κρυολόγημα. Οι κανόνες αυτοαπομόνωσης για τους φορείς θα πρέπει να καταργηθούν, ενδεχομένως μετά το προσεχές Πάσχα».

πηγή