Βίντεο: Έπαψε η δίωξη του ιερέα στη Ρόδο που αποκάλεσε τους πολιτικούς «κοπρίτες, ρεμάλια, κοπρόσκυλα, τεμπελχανάδες, ψεύτες και λωποδύτες»

 

Έπαψε η δίωξη με βάση το νέο ποινικό κώδικα, σε βάρος του ιερέα της Ρόδου π. Χρήστου Σιάννα ο οποίος επρόκειτο σήμερα να δικαστεί.

Η τυπική εξέταση της υπόθεσης έγινε σήμερα το πρωί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της  Ρόδου. Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί, υποστηρικτές του π. Χρήστου Σιάνννα, εκφράζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του.

Σε δηλώσεις του ο παπαχρήστος, ευχαρίστησε τον δικηγόρο του κο Άκη Δημητριάδη, τον Δήμαρχο Ρόδου, άλλους ιερείς, καθώς επίσης και τους πιστούς της ενορίας του που όλο αυτό το διάστημα δεν έλλειψαν από το πλευρό του.

Σε δηλώσεις του επίσης ο κος Δημητριάδης, υποστήριξε ότι “η δίκη τελείωσε και ότι ο παπαχρήστος είναι αθώος. Τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από έναν ιερωμένο που έχει στο πλευρό του το λαό να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του όπως και ο υπόλοιπος κόσμος.”

Η υπόθεση αφορούσε τα όσα ο ιερέας είχε αναφέρει σε κήρυγμα του κατά τη διάρκεια λειτουργίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «ο ιερέας στις 17 Ιουνίου 2018 όντας θρησκευτικός λειτουργός, κατά την ενάσκηση των έργων του, δημόσια και με την ιδιότητά του προκάλεσε τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας και άλλων πολιτών.»

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ενώπιον πιστών στον ιερό Ναό του Αγαόυ Παντελεήμονα, καταφέρθηκε εναντίον τών μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ιδίως δε κατά των κυβερνώντων κομμάτων (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ) και των αρχηγών αυτών, αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τους λοιπούς παρισταμένους κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών «κοπρίτες», «ρεμάλια», «προδότες» και «εθνοπροδότες», ενώ γενικεύοντας τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος των μελών των κυβερνώντων κομμάτων αποκάλεσε αυτούς «ελεεινούς» και «προδότες», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν τους είχε μπροστά του «θα τους έβγαζε το λαρύγγι».
Εν συνεχεία, καταφέρθηκε σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων υπουργών και βουλευτών αποκαλώντας αυτούς «κοπρόσκυλα», «τεμπελχανάδες», «κοπρίτες», «ψεύτες» και «λωποδύτες», λέγοντας περαιτέρω ότι αυτοί κατάντησαν το Ναό της Δημοκρατίας «υπόνομο», «βόθρο» και «απόπατο», ενώ σε σημείο του κηρύγματός του παρότρυνε τους παριστάμενους στο Ναό πιστούς να φτύσουν όποιον πολιτικό συναντήσουν.

Σε έτερη, εξάλλου, αποστροφή του κηρύγματός του επανήλθε με ύβρεις κατά των πολιτικών, επεκτείνοντας τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ χαρακτηρίζοντάς τους «μουσίτσες», ενώ επανέλαβε την προτροπή προς τους πιστούς να φτύσουν τους πολιτικούς που θα συναντήσουν, συνοδεύοντας αυτή τη φορά την προτροπή του με την αποτρεπτική αλλά και καταφρονητική διευκρίνιση ότι «ούτε το σάλιο τους δεν αξίζει για αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες με όλη τη σημασία της λέξεως», εννοώντας και πάλι τους πολιτικούς.
Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κήρυγμα είχε αναρτηθεί στο you Tube  ενώ η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από αναφορά που έγινε από το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρο Ρόδου κ. Μιχάλη Κόκκινο.

πηγή