• ΣΗΜΑΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ
    Σημαία Βυζαντινή
    Βυζαντινή σημαία από ειδικό πολυεστερικό σημαιόπανο με διπλές ραφές.
  • PD.978-618-5197-84-1
    Πιστεύω σε έναν Θεό...
    Συγγραφέας : Κατερίνα Μουρίκη  Εικονογράφηση: 'Εφη Κοκκινάκη Σελίδες 48 Διαστάσεις 20x28 *Με επιτραπέζιο...
  • PD.978-618-5197-40-7
    Άγιος Ισαάκ ο Σύρος - Ο πνευματικός του κόσμος
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ (Alfeyev Hilarion) Πρόλογος: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος...
  • Επειδή-αγαπώ
    Επειδή αγαπώ
    Συγγραφέας: Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware Εισαγωγή: π. Αλέξανδρος Καριώτογλου Μετάφραση: Κώστας...
  • Ασάλευτο-θεμέλιο
    Ασάλευτο θεμέλιο
    Συγγραφέας: Φώτης Κόντογλου Πρόλογος και επιμέλεια: Κώστας Σαρδελής Αριθμός σελίδων 152 Διαστάσεις 21x14...

Λικέρ ρόδι

Υλικά Συνταγής

  • 6 ρόδια καθαρισμένα
  • 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

    Εκτέλεση

    Για το λικέρ ρόδι, καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια. Δείτε πώς να διαλέξετε και να καθαρίσετε σωστά τα ρόδια εδώ. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

    Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

    Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

    Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ 2 κ.σ. γρεναδίνη (υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ και στις κάβες ποτών) για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

    πηγή