30 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, από την Τουρκία στην Β. Ήπειρο, με χορηγία Ερντογάν προς Αλβανία.

Με άκρα μυστικότητα προχωρούν στην Βόρειο Ήπειρο, δηλαδή στο Νότιο κομμάτι της Αλβανικής επικράτειας όπου ζούν πάνω από 120.000 Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι εργασίες κατασκευής έξι κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, που θα στείλει η Τουρκία στην Αλβανία, για να αποσυμφορήσει τους δικούς της προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η σχετική συμφωνία έγινε πριν από έναν χρόνο, μεταξύ του Ερντογάν και του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντυ Ράμα, με το Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας να αναλαμβάνει το κόστος χρηματοδότησης όλων των υποδομών.

Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σοϊλού, έχει πραγματοποιήσει στο μεσοδιάστημα πάνω από δυο επισκέψεις στα Τίρανα και στις Νότιες περιοχές της Αλβανίας, προκειμένου να προωθήσει το σχετικό σχέδιο.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την σταδιακή μετεγκατάσταση 30.000 προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται σε καταυλισμούς στην Τουρκία, στα 6 κέντρα υποδοχής της Βορείου Ηπείρου, με προφανή στόχο, αφενός μεν ο Ράμα να εισπράξει ποταμούς εκατομμυρίων από τον Ερντογάν και αφετέρου να αλλοιωθεί αθόρυβα και σταδιακά η σύνθεση του πληθυσμού της περιοχής, στον οποίο αποτελούν συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σχέδιο Ερντογάν – Ράμα προβλέπεται και το χτίσιμο τζαμιών, μέσα στα κέντρα υποδοχής, με χορηγίες θρησκευτικών ιδρυμάτων της Τουρκίας, που ελέγχονται από το ίδιο το Προεδρικό Μέγαρο.

Πολλές οργανώσεις Βορειοηπειρωτών έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την προσπάθεια, εγκατάστασης Μουσουλμανικών πληθυσμών στην περιοχή τους, χωρίς να καταφέρουν μέχρι σήμερα να ακυρώσουν τη συμφωνία του Έντι Ράμα με τον Ερντογάν.

Το europost.gr υπογραμμίζει με έμφαση την μεγάλη Εθνική σημασία των δυσμενών αυτών εξελίξεων και καλεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΥΠ.ΕΞ. Νίκο Δένδια, στις συνομιλίες που θα έχουν στους επόμενους μήνες με την Αλβανική κυβέρνηση, για τις θαλάσσιες ζώνες, να βάλουν στο τραπέζι ως βασικό αίτημα της Ελλάδος την ακύρωση του σχεδίου αυτού.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, που ζεί στη Βόρειο Ήπειρο, δηλαδή στο Νότιο τμήμα της Αλβανίας, αναγνωρίζεται πλήρως από το Σύνταγμα της Αλβανίας, το οποίο κατοχυρώνει και τα δικαιώματά της!

πηγή https://europost.gr/

 

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp