Ρεβίθια φούρνου

Υλικά

 4 μερίδες
  1. 1 πακέτο ρεβίθια
  2. 2 φλ. Τσαγιού λάδι
  3. 2 κρεμμύδια
  4. 2 pumaro
  5. 2 μπαστούνια δεντρολίβανο
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. 1 κουτ. Σούπας σόδα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια σε αρκετό νερό και 1 κουτ. σούπας σόδα.

  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό να βυθίσουν μετά από λίγο βγάζουμε τον αφρό που θα έχει και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι και 1 τριμμένο κρεμμύδι τα αφήνουμε λίγο και μετά προσθέτουμε 1 pumaro αλάτι και πιπέρι μόλις είναι έτοιμα έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180° στις αντιστάσεις και βάζουμε σε μια γάστρα ή σε ταψί τα ρεβίθια μας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε άλλο 1 φλιτζάνι λάδι αλάτι πιπέρι στις δυο μας άκρες το δεντρολίβανο άλλο ένα pumaro.

  3. Και στο τέλος προσθέτουμε άλλο ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες παντού και το βάζουμε στο φούρνο μόλις ροδίσει είναι έτοιμο..Καλή επιτυχία