Η Αφρική παραμένει ανεμβολίαστη, βλέπει όμως «φως στο τούνελ»

Παρά το γεγονός ότι το 85% της Αφρικής δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, η ήπειρος περνά σε μεταβατική φάση εξόδου από την πανδημία, δήλωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Εφόσον παραμείνουμε προσεκτικοί και ενεργούμε δυναμικά, κυρίως σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η ήπειρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ελέγξει την πανδημία» δήλωσε η δρ. Ματσχιντίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική.

[sc name=”vyzantina-vrachiolia” ][/sc]

«Πιστεύω ότι σε μετάβαση από την πανδημική φάση και θα πρέπει πρέπει τώρα να διαχειριστούμε την παρουσία του ιού μακροπρόθεσμα» εκτίμησε, και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών αναμένεται να επιταχυνθεί.

Η Μοέτι πρόσθεσε ότι η αντίδραση των χωρών της ηπείρου γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική με κάθε νέο κύμα της επιδημίας, επισημαίνοντας ότι το πρώτο διήρκησε 29 εβδομάδες, ενώ το τέταρτο τερματίστηκε σε έξι.

[sc name=”vyzantina-skoylarikia” ][/sc]

Όπως όμως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου, ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας στην Αφρική είναι μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μοέτι δήλωσε ότι τα κρούσματα στην ήπειρο μπορεί να είναι επταπλάσιοι των καταγεγραμμένων και οι θάνατοι τρεις φορές περισσότεροι.

πηγή