Η ώρα της αναλαμπής πλησιάζει…

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», λέει ο σοφός λαός. Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος αυτή την στιγμή.

Είμαστε στην ώρα του θερισμού. Αυτοί που σπείρανε τις τελευταίες δεκαετίες την ασωτία, το ψέμα, την υποκρισία, τον σκοταδισμό και όλο αυτό το κακό που ζούμε σήμερα, ήρθε η ώρα να γευτούν τους καρπούς του θερισμού. Είναι η ώρα του μπούμερανγκ.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και κάποια στιγμή τελειώνει. Όλο αυτό που στήθηκε από τα παγκόσμια κέντρα εδώ και χρόνια, με απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση ενός σκοτεινού και υποχθόνιου βασιλείου επί γης, με θύματα όλη την ανθρωπότητα, φαίνεται ότι βαδίζει προς την «δύση» του.

Οξύμωρο σχήμα, διότι το σκοτάδι ούτε δύει ούτε ανατέλλει. Είναι πάντα σκοτάδι. Εξάλλου στην ουσία σκοτάδι δεν υπάρχει – το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός.

Έτσι και τώρα, το νοιώθουμε, το οσφριζόμαστε (μας τα έχουν πει εξάλλου οι Άγιοι Πατέρες μας), βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από το σκοτεινό τούνελ. Αχνοφαίνεται το φως της ελπίδας, το φως του Χριστού, που θα οδηγήσει στην αναγέννηση του κόσμου και θα διώξει τα σκοτεινά νέφη που μέθυσαν τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια με το νέκταρ της ακολασίας.

Η ώρα που τελειώνει όλο αυτό το ψέμα πλησιάζει..

Η ώρα που θα λάμψει το φως της αλήθειας πλησιάζει..

Η ώρα της αναγέννησης του κόσμου πλησιάζει..

Η ώρα της αναλαμπής πλησιάζει..

Έρχεται καλπάζοντας και με κρότο, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η παρανοϊκή κατάσταση και όλο αυτό που ζούμε. Να είμαστε έτοιμοι και οχυρωμένοι, γύρω από την πίστη μας, την Ορθόδοξη πίστη, που μας δίδαξαν οι Άγιοι και οι Πατέρες μας. Η πνευματική λαμπάδα που υπάρχει στην ψυχή μας να είναι αναμμένη για να σκορπίσει το φως της σε όλο τον κόσμο.

Τα λόγια του μεγάλου Αγίου της εποχής μας, του Αγίου Παϊσίου, φανερώνουν αυτό που πρόκειται να έρθει και σκεπτόμενοι το τι ζούμε αυτή την στιγμή, ακούγονται απίστευτα και συγκλονιστικά. Η ελπίδα μας και η πίστη μας είναι στους λόγους των Αγίων μας και στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό..

Έλεγε, λοιπόν, ο Άγιος Παϊσιος:

-Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα.

-Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια.

-Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!

-Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ό καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, με την προσευχή, με την καλωσύνη.

-Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει. Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός…

Αμήν.

https://simeiakairwn.wordpress.com