Ευρωπαϊκά κράτη δίνουν ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΙΩΔΙΟΥ στους πολίτες, υπό τον φόβο πυρηνικών και στην Ελλάδα…δίνουν ΕΜΒΟΛΙΑ

Εξαπλώνεται η ανησυχία ιδίως στην Ανατολική Ευρώπη.

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε τη διασπορά χαπιών ιωδιούχου καλίου σε όλους τους κατοίκους, έως την ηλικία των 40 ετών, συμπεριλαμβανομένων των μωρών.

Η κίνηση αυτή απασχόλησε ακόμα και τα ρωσικά μίντια.

[sc name=”xylinoi-stayroi” ][/sc]

Μια εκστρατεία για τη διδασκαλία των ανθρώπων σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των δισκίων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας στα ανθρώπινα συστήματα, θα ξεκινήσει στην βαλκανική χώρα αυτή την εβδομάδα.

Κράτη της Ε.Ε. όπως η Φινλανδία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο και ορισμένα άλλα έχουν επίσης προσφέρει τέτοια φάρμακα στον πληθυσμό τους εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η Γαλλία, έχοντας την προεδρία της Ε.Ε., ζήτησε να καταρτιστεί ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διανομή χαπιών ιωδιούχου καλίου.

Όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters, στα μέσα Μαρτίου έγιναν οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα σε Ευρωπαίους ειδικούς της υγείας και η Κομισιόν σε έρευνά της κατέληξε πως 20 χώρες της Ε.Ε. έχουν αποθέματα σε χάπια ιωδίου (είναι άραγε η Ελλάδα μία από αυτές;;;).

Ιδίως από τη στιγμή που η ρητορική περί πυρηνικών όπλων παίρνει διαστάσεις και ο φόβος ακόμα και ενός «ατυχήματος» σε κάποιον πυρηνικό σταθμό της εμπόλεμης Ουκρανίας είναι υπαρκτός, η ανάγκη για ταμπλέτες ιωδίου κορυφώνεται.

Αυτή η κατάσταση βέβαια δεν επηρεάζει την Ελλάδα της άκρατης κορωνοχούντας, η κυβέρνηση της οποίας τα μόνα που την ενδιαφέρουν είναι:

  • Να εμβολιάσουν όσους περισσότερους πολίτες μπορεί
  • Να αποδείξει με κάθε διαφορετικό τρόπο το αντιρωσικό της μένος

πηγή