Εννέα θάνατοι μετά από το εμβόλιο της γρίπης – Σοκαρισμένη η Ν.Κορέα (vid)

Οι Αρχές ισχυρίζονται πως οι θάνατοι δεν συνδέονται με το εμβόλιο, αλλά όλοι περιμένουν τις έρευνες

Εννέα άνθρωποι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα στη Νότια Κορέα μετά τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης, ανακοίνωσαν οι αρχές, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου καθώς διευρύνεται το εποχικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να αποτρέψει πιθανές επιπλοκές του κορωνοϊού.

Οι αρχές έχουν σπεύσει να υποστηρίξουν ότι δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί ότι οι θάνατοι συνδέονται με το εμβόλιο, αλλά βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες καθώς και νεκροτομές των θυμάτων.

«Καθίσταται δύσκολο για εμάς να εκδώσουμε μια κατηγορηματική ανακοίνωση», δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ για τους θανάτους των πολιτών αυτών, μεταξύ των οποίων είναι ένας 17χρονος και ένας 70άρης.

Στην ίδια ενημέρωση, ο διευθυντής της Νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Ζεόνγκ Εούν-κιεόνγκ είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τους θανάτους, αλλά ότι η υπηρεσία του δεν βρίσκει λόγο να αναστείλει το πρόγραμμα.

Οι θάνατοι σημειώνονται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αναστολή του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού για λόγους ασφαλείας και για τον λόγο αυτό η είδηση έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στη Νότια Κορέα.

Ένας 17χρονος, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή, ήταν ο πρώτος θάνατος που σύμφωνα με αξιωματούχους σημειώθηκε μετά τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης. Ο έφηβος πέθανε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του στο Ίντσεον, κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ένας 70άρης, ο οποίος έπασχε από αρρυθμίες και νόσο του Πάρκινσον, είναι το πιο πρόσφατο θύμα. Πέθανε σήμερα στο Νταεγού, μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό του για την γρίπη.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν αναφερθεί περίπου 350 περιπτώσεις που εμφάνισαν παρενέργειες από το εμβόλιο κατά της γρίπης.

http://nikosxeiladakis.gr