Candida Auris: Στην… «Κλιματική Αλλαγή» οφείλεται η ενδονοσοκομεική λοίμωξη

Θα διαβάζετε ό,τι σας λένε τα συστημικά ΜΜΕ, θα «ακούτε» τους ειδικούς, και στη συνέχεια θα κουνάτε το κεφαλάκι παν-κατ, συμφωνώντας σε όλα και μη επιτρέποντας στον εαυτό σας δεύτερη σκέψη – Θα γίνετe εσείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι των σκέψεων σας!

Πάμε λοιπόν να δούμε σε τι πρέπει να συμφωνήσετε αμαχητί.

Προ «πανδημίας», θέριζαν τους νοσηλευόμενους οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Στη διάρκεια της «πανδημίας», εκτός του ότι εξαφανίστηκε η γρίπη, εξαφανίστηκαν και αυτές, και όλοι πέθαιναν από κόβιντ και μόνο από κόβιντ.

Μετά την «πανδημία» έσκασε μύτη ξαφνικά η Candida Auris: «Είναι στα νοσοκομεία και σκοτώνει» – Συναγερμός για τους 4 θανάτους στην Πάτρα, όπως αναφέρει σε τίτλο του το in.gr.

[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]

Και τι άλλο αναφέρει; Το δημοσίευμα:

Μέχρι και τέσσερις θανάτους πιθανολογείται (σ.σ. δεν είναι σίγουρο, αλλά το χώσανε στον τίτλο) ότι έχει προκαλέσει ο φονικός μύκητας, Candida Auris στην Πάτρα, όπως αποκάλυψε χθες η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου σε δηλώσεις της στον Max Fm.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο μύκητας που προκαλεί ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις εντοπίζεται στις ΜΕΘ.

Αν προσβληθεί από τον μύκητα ασθενής που είναι ανοσοκατασταλμένος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Τα λεγόμενα πάντως της κα. Μαστοράκου διαψεύδει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης «Ουδείς θάνατος έχει καταγραφεί στην περιοχή από τον μύκητα Candida Auris» επισημαίνοντας, ότι από τις διαβεβαιώσεις των γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει από τον φονικό μύκητα. Υπογράμμισε δε, πως τηρούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκκολα από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων τα οποία και βρίσκονται σε επιφυλακή για τον μύκητα candida auris.

Πάντως, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου συνέστησε από τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν. Ο μύκητας, όπως λέει, είναι σπάνιος, αλλά αν βρεθεί στον κατάλληλο χώρο με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος. (σ.σ. πρώτα τρομοκρατούν, μετά διαψεύδουν, στη συνέχεια καθησυχάζουν)

Πληρώνουμε ότι κακό έχουμε κάνει στο περιβάλλον

Για το ίδιο ζήτημα η παθολόγος- λοιμωξιολόγος, επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική στο νοσοκομείο «Σωτηρία», δήλωσε ότι,

«πληρώνουμε ό,τι κακό έχουμε κάνει στο περιβάλλον και ό,τι κακό έχουμε κάνει στην οικολογία του ίδιου μας του οργανισμού, με την αλόγιστη χρήση αντιμικροβιακών». Ο μύκητας, είπε ακόμη, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την κλιματική αλλαγή και την εκτεταμένη χρήση αντιμικροβιακών.

Σύψας: Είναι στα νοσοκομεία και σκοτώνει κόσμο

Πρώτος που είχε μιλήσει για τον συγκριμένο μύκητα ήταν ο καθηγητής παθολογίας και λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

«Τα επόμενα μεγάλα πρωτοσέλιδα όταν θα τελειώσει η πανδημία θα είναι τα πολυανθεκτικά μικρόβια στα νοσοκομεία», είπε προ ημερών ο καθηγητής ο οποίος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μικρόβιο υπήρχε και πριν την πανδημία και στοίχιζε πολλές ζωές.

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε αισθητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας αφού, όσοι ήταν υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σταμάτησαν να ασχολούνται με οτιδήποτε εκτός από τον κορονωϊό. (σ.σ. δηλαδή τα «αυστηρά μέτρα κόβιντ μέσα στα νοσοκομεία, παρέλειψαν τα πρωτόκολλα;)

«Η επιτήρηση χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα σημαντικό κομμάτι των θανάτων οφείλεται στο πρόβλημα αυτό. Όλοι οι γιατροί που ήταν στον έλεγχο των λοιμώξεων πήγαν στις μονάδες Covid-19», δήλωσε ενώ διευκρίνισε ότι τα πολυανθεκτικά μικρόβια, όχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά οι λοιμώξεις που προκαλούν σε ασθενείς, θα είναι το πρώτο αίτιο θανάτου στα νοσοκομεία.

«Τα επόμενα πρωτοσέλιδα θα γραφτούν γι’ αυτό. Είναι στα νοσοκομεία μας και σκοτώνουν κόσμο. Candida Auris. Είναι στα νοσοκομεία και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα. Όταν μπαίνει στα νοσοκομεία δεν βγαίνει ποτέ. Είχαμε στην Αθήνα νοσοκομεία με πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο Ευαγγελισμός. Θα τα βρούμε μπροστά μας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι, όταν φύγει ο κοροναϊός, η πολιτεία οφείλει να επικεντρωθεί σε αυτό το πρόβλημα.

To Candida Auris, σημείωσε, έχει μεγάλη θνησιμότητα, είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και δεν εκριζώνεται. Όπως τόνισε, στο εξωτερικό, οι υπεύθυνοι δεν δίστασαν να «ξηλώσουν» και να ξαναχτίσουν από την αρχή ολόκληρη ΜΕΘ, προκειμένου να εκριζώσουν το μικρόβιο. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε, τέλος, ότι οι αυξημένοι θάνατοι στη χώρα μας, την περίοδο της πανδημίας, οφείλονται και στην ύπαρξη των πολυανθεκτικών μικροβίων στα νοσοκομεία μας.

Εντάξει, δεν χρειάζεται άλλο, μπορείτε να διαβάσετε το υπόλοιπο στο in.gr. Εμένα μου φτάνει το εξής: Ο μύκητας οφείλεται στην Κλιματική Αλλαγή. Άρα, αν βάλουμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες και σταματήσουμε να εισάγουμε «αντικλιματικό» αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, ο μύκητας σταδιακά θα εξαφανιστεί. Καλά δεν τα λέω; Είναι κάτι που δεν κατάλαβα στο συμπέρασμα μου;

Να ρωτήσω και τον κο Κλάους της Μεγάλης Επανεκκίνησης τι άποψη έχει για τον μύκητα;