Έβαλε και την ταφόπλακα

Τί μας είπε επί της ουσίας χθες ο πρωθυπουργός στο ιδιότυπο διάγγελμα-παρωδία που περιείχε και συνέντευξη Τύπου;

… Βάζω αναγκαστικά λουκέτο στην Ελλάδα για να μην καταντήσει Μπέργκαμο, επειδή δεν έκανα τίποτα για να αποφευχθεί αυτό το τραγικό ενδεχόμενο.

Τα υπόλοιπα ήταν μια κακοστημένη παράσταση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Με τον εθνικό λοιμωξιολόγο, αυτή τη φορά, να δυσκολεύεται να εξηγήσει πειστικά για το τι έφταιξε και οδηγείται η χώρα στην καταστροφή.

Ίσως σε μια νεότερη συνέντευξη να μπορέσει να συμπληρώσει τα κενά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο ειδικός, και εξυπακούεται η υπερίσχυση της άποψής του από των λοιπών κοινών θνητών, οι οποίοι μόλις σήκωσαν κεφάλι από ένα δεκαετές μνημονιακό τσάκισμα εξωθούνται σε νέα οικονομική εξαθλίωση.

Εννοείται πως δεν ευθύνονται τόσο ο ίδιος όσο και ο κύριος Μητσοτάκης για τον όλεθρο του κορονοϊού.

Ευθύνονται όμως, περισσότερο ο πρωθυπουργός για ευνόητους λόγους, που δεν οχύρωσαν τη χώρα ώστε να αντιμετωπίσει πιο ισχυρή την αναμενόμενη δεύτερη επέλαση του αόρατου εχθρού.

Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος, το δεύτερο lockdown γίνεται ακριβώς για τον ίδιο λόγο που έγινε και το πρώτο.

Ήτοι, να μην βρεθούν οι γιατροί στη δυσάρεστη θέση να επιλέγουν ασθενείς κατόπιν της καθίζησης του ΕΣΥ.

Εμμέσως δηλαδή, παραδέχτηκαν αμφότεροι, ότι εδώ και οχτώ μήνες άφησαν το ΕΣΥ στο έλεος του θεού, εξ ου και η αναγκαστική επιβολή νέας καραντίνας.

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι δύναται κατά αυτόν τον τρόπο να καλυφθεί η εγκληματική ανεπάρκειά της, πλανάται πλάνην οικτράν.

Από το καλοκαίρι τόσο λόγω εμμονών και ασχετοσύνης όσο και εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες ενόψει της αντεπίθεσης του ιού.

Κι έρχεται σήμερα και με απύθμενο θράσος τους επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το νέο lockdown.

Προφανώς φταίνε οι πολίτες που αντί να υποστηριχθεί το ΕΣΥ, υποστηρίχθηκαν οι ιδιώτες του χώρου και τα καθεστωτικά ΜΜΕ για να καλύψουν δια της προπαγάνδας το έγκλημα.

Ή που στοιβάζονται ακόμη σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται ανενόχλητος.

Ή που οι ανάλγητοι εργοδότες τους στριμώχνουν σαν τα ποντίκια, με τον κορονοϊό να κάνει πάρτυ.

Ή που τα παιδιά τους ασφυκτιούν στα σχολεία, γιατί η προτεραιότητα των… άριστων επιτελικών ήταν να βολευτούν οι ημέτεροι και να λαδωθούν τα προπαγανδιστικά γρανάζια, αντί να μειωθούν οι μαθητές στις τάξεις και να αυξηθούν δάσκαλοι και καθαρίστριες.

Για την κυβέρνηση τα παραπάνω δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο ο… βολικός συνωστισμός στα μπαρ, στις καφετέριες και τις πλατείες που έφερε το νέο κατέβασμα των ρολών.

Μακάρι να έχει αυτή δίκιο κι εμείς άδικο, και η πανικόβλητη ετεροχρονισμένη επιλογή της να προφυλάξει τον λαό από τα χειρότερα.

Όμως πολύ φοβούμαστε, ότι η κυβέρνηση σπέρνει στον λαό την τρομοκρατία εκμεταλλευόμενη τον κορονοϊό, για να υλοποιήσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα τη μετατροπή της χώρας σε πλήρως ελεγχόμενη αποικία.

Να πραγματώσει δηλαδή αυτό που δεν κατάφεραν εδώ και δέκα χρόνια οι δυνάστες της πατρίδας.

Με τους Έλληνες να χάνουν τα σπίτια τους από την έφοδο των κορακιών των funds υπό τον μανδύα του νέου πτωχευτικού νόμου.

Να δουλεύουν δεκάωρα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, χάνοντας το δικαίωμα της απεργίας, για να ικανοποιηθούν όλες οι ονειρώξεις τόσο της ντόπιας όσο και της αλλοδαπής ολιγαρχίας.

Να βλέπουν την Ελλάδα να χάνει εδάφη, απόρροια του ραγιαδισμού των υποτιθέμενων ταγών της.

Να γίνονται μειοψηφία στον τόπο τους, γιατί οι δήθεν ηγεσίες τους έσκυψαν το κεφάλι στις εντολές του κονκλαβίου των Βρυξελλών, το οποίο ανίκανο να αντικρούσει τις συνέπειες του σύγχρονου δουλεμπορίου αποφάσισε να στοιβάξει σε μια μικρή χώρα τόσες διαφορετικές φυλές που να μη γίνεται με τίποτα να αφομοιωθούν.

Κι αποχαιρέτα την, την Ελλάδα που χάνεις…

Κύριε Μητσοτάκη συγχαρητήρια, χθες βάλατε και την ταφόπλακα.

πηγή