Ξεσηκώθηκαν οι Αρμένιοι κατά του Δυτικόφιλου πρόεδρού τους

Εξοργισμένοι Αρμένιοι μετά την συμφωνία ήττας λίντσαραν τον πρόεδρο της Βουλής: «Δεν παραδίνουμε τη γη μας»

Χαοτική είναι η κατάσταση στην Αρμενία, καθώς ο δυτικόδουλος πρόεδρός τους υπέγραψε συμφωνία με την οποία παραχωρεί εδάφη επικυρώνοντας την ήττα στο Ναγκόρνο. Ο Πασινιάν καταλαβαίνοντας ότι ολόκληρο το Ναγκόρνο μπορεί να κατακτηθεί από τις Αζέρικες δυνάμεις και βλέποντας ότι οι φίλοι του στο ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένοι να τον βοηθήσουν έσπευσε να ζητήσει την βοήθεια αυτού που μέχρι πρότινος έβριζε. Του Πούτιν ο οποίος μεσολάβησε στην συμφωνία επιβάλλοντας στους Αζέρους παύση του πολέμου. Δεκάδες πολίτες ζητούν την παραίτησή του Αρμένιου ”Σημίτη”, ενώ επιθυμούν να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο διοικητής των Αρμενικών ΕΔ.

 

 

 

 

 

 

 

Αρμένιοι στα social media γράφουν για προδοσία της κυβέρνησης και παράδοση του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) στους Αζέρους.

Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, καθώς δεκάδες πολίτες μπήκαν στο σπίτι του Αρμένιου πρωθυπουργού με σκοπό να τον λιντσάρουν. Φυσικά αυτός δεν βρισκόταν εκεί, αλλά το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές! Η Δυτική βοήθεια δεν ήρθε ποτέ. Ο Πασινιάν που ήθελε να βάλει την Αρμενία στο ΝΑΤΟ ως εχθρό της Ρωσίας πληρώνει τώρα το αντίτιμο αφού δεν διδάχτηκε από το Ελληνικό μάθημα του 1974 και της απώλειας της μισής Κύπρου όταν το ΝΑΤΟ σφύριζε αδιάφορα όταν οι Τούρκοι μπαίνανε στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πασινιάν ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε από τους εξοργισμένους Αρμένιους να αποχωρίσουν από το κοινοβούλιο θα προκυρίξει σε εύλογο χρονικό διάστημα εκλογές.



Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε, την Τρίτη, πως η ρωσική ειρηνευτική δύναμη αναχωρεί για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με αεροσκάφος Il-76, από το αεροδρόμιο του Ουλιανόβσκ.

Το διοικητικό κέντρο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων θα δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Στεπάνακερτ για να παρακολουθούνται οι σχετικές ενέργειες.

Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα θα έχει 1.960 στρατιώτες, 90 τεθωρακισμένα για τη μεταφορά προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

Έκτακτο Παράρτημα