Όλο και περισσότερο δυναμώνουν οι φωνές των διεθνιστών για το υπερεμβόλιο, ένα κοινό εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την γρίπη και τον κορωνοϊό, ως «λύση» στο πρόβλημα των μεταλλάξων, που σύμφωνα με επιστήμονες, προήλθαν από τα ίδια τα εμβόλια.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το νέο υπερεμβόλιο, θα έρθει ως «λύση στην εμφάνιση νέων στελεχών του ιού απειλεί την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού και των πολλά υποσχόμενων επερχόμενων θεραπειών».
Αυτή την στιγμή λοιπόν γίνεται διαγωνισμός για το υπερεμβόλιο, το οποίο, όποιος δεν το παίρνει, ενδεχομένως να μην μπορεί να συμμετέχει καν στην κοινωνία, δεδομένου ότι με τα παρόντα εμβόλια, έλαβε και λαμβάνει χώρα ένα «πείραμα» υπακοής και αποδοχής, θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει,.
Ήδη, το υπερεμβόλιο έχει προλογιστεί ως «ανάπτυξη ενός καθολικού υπερεμβολίου κατά της οικογένειας των κορωνοϊών, που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση τόσο των υφιστάμενων όσο και των πιθανώς επερχόμενων μεταλλάξεων που αδιαμφισβήτητα θα εμφανιστούν στο μέλλον».
Με σύνθημα το «Υγεία πάνω απ’ όλα» θα το μοιράσουν-επιβάλλουν (;) σε όλους τους ανθρώπους.
Αντίστοιχες προσπάθειες δημιουργίας ενός καθολικού εμβολίου δοκιμάστηκαν τόσο για το εμβόλιο της γρίπης όσο και για τον HIV – σκοντάφτοντας ωστόσο σε μια σειρά από προκλήσεις και δυσκολίες, οι οποίος, όπως ισχυρίζονται οι διεθνιστές, δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί.
«Το υπερεμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα ήταν, πραγματικά, το άγιο δισκοπότηρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «The Conversation» ο Ρίτσαρντ Χάτσετ, διευθύνων σύμβουλος του Συνασπισμού Καινοτομίας για Ετοιμότητα στις Επιδημίες (CEPI), που ιδρύθηκε το 2017 και έχει καταπιαστεί με τη χρονική σύντμηση της ανάπτυξης εμβολίων ενάντια σε… νέες μολυσματικές ασθένειες.
Στην παρούσα φάση, υπάρχουν τρεις «σπόροι» πιθανών υπερεμβολίων κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι έχουν ήδη φυτευθεί, και τα πρώτα πειράματα αναμένεται να δείξουν σύντομα αν θα αποφέρουν καρπούς.
- Το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της ομάδας του Μπάρτον Χέινς, ανοσολόγου στο Πανεπιστήμιο Duke, και περιλαμβάνει την επισύναψη μικρών στοιχείων του υποδοχέα από διάφορους κορωνοϊούς σε νανοσωματίδιο πρωτεΐνης. Η μέθοδος δοκιμάστηκε ήδη σε μαϊμούδες με θαυμαστά, όπως λένε, αποτελέσματα.
- Το δεύτερο πιθανό υπερεμβόλιο ετοιμάζεται από την Dr Πάμελα Μπιόρκμαν, ανοσολόγο στο Πανεπιστήμιο Caltech, η οποία ανέπτυξε μαζί με την ομάδα της ένα σκεύασμα βασισμένο σε πλατφόρμα σωματιδίων ιού που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2016. Τα πρώτα σημάδια είναι, και εκεί, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς, ενθαρρυντικά.
- Το τρίτο υποψήφιο υπερεμβόλιο αναπτύχθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, υπό την καθοδήγηση του ειδικού στη συγκριτική παθολογία Δρος Τζόναθαν Χίνι. Οι ερευνητές συνέθεσαν δομές DNA για σύνδεση σε συμβατικές πλατφόρμες εμβολίων αλλά και στην τελευταία τεχνολογία mRNA.