Συγκλονιστική εκπομπή! Το μυστικό των πολυφαινολών – Μία βιομηχανία εκατομμυρίων αναξιοποίητη

Ο οικονομολόγος και σύμβουλος φυσικών πόρων και περιβάλλοντος Γιώργος Καρακατσάνης συνεχίζει την παρουσίαση εκπληκτικών πληροφοριώνς για τους θησαυρούς της ελληνικής γης. Οι μοναδικές ιδιότητες του ελ...

Συνέχεια ανάγνωσης

BIΩΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

TΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟY ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Τό ερώτημα είναι άν σήμερα μπορεί ο Αγροτικός Τομέας νά ανταποκριθεί στίς νέες προκλήσεις μέ τήν χαμηλή παραγωγικότητα καί ανταγ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Το άδοξο τέλος του πρώτου ελληνικού τρακτέρ με την αθάνατη μηχανή

Made in Greece: Το άδοξο τέλος του πρώτου ελληνικού τρακτέρ με την αθάνατη μηχανή. Αυτό το μοτέρ ήταν made in Greece. Ο τρόπος για να μπει λουκέτο όμως ήταν ακόμα πιο… ελληνικός Τα προϊόντα που ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιστροφή στο χωριό-Συμβουλές επιτυχίας από έναν επαγγελματία κτηνοτρόφο

https://youtu.be/Od6H-SHfYU4 Η ανάπτυξη της παραγωγικής υπαίθρου, είναι επιτακτική ανάγκη για τη βιωσιμότητα της ορεινής μας πατρίδας, όσο ποτέ άλλοτε. Τα προϊόντα που παράγονται από τα ζώα της ελλ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Ξεκίνησαν τα ρακοκάζανα: Καζανέματα στο Πάνω Λούμα Μεραμπέλλου (βίντεο)

Καζανέματα στο Πάνω Λούμα Μεραμπέλλου… μια «ιεροτελεστία», που χάνεται στο παρελθόν, μέσα σε ένα περιβάλλον μυσταγωγικό, ανάμεσα στα παλιά εγκαταλειμμένα σπίτια και ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσο...

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγροτοδιατροφική κληρονομιά και παράδοση:Φασόλια Πρεσπών

Η αγροτοδιατροφική μας παράδοση, ο αγροδιατροφικός πολιτισμός μας, η ορεινή κτηνοτροφία μας, η παραδοσιακή καλλιέργεια της γης, πεθαίνουν. Η ελληνική ύπαιθρος αργοσβήνει σταδιακά και τη θέση της παίρν...

Συνέχεια ανάγνωσης

Το μικρό αυτάρκες περιβόλι για παραγωγή τροφής

Πόσα λαχανικά καλλιεργούμε ανά άτομο στο περιβόλι μας Ο μέσος όρος ανά άτομο είναι ανάλογος με το πόσο μας αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικό σαν τροφή και αν χρειαζόμαστε να το αποθηκεύσουμε. Ο ακόλουθ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Φτιάχνω κοτέτσι

Κατασκευή κοτετσιού Για να αναπτυχθεί η εκμετάλλευση της κότας στις γεωργικές οικογένειες και για να γίνει μια αληθινή πηγή κέρδους για την γεωργική τάξη, πρέπει αυτοί που θέλουν να κάμουν κότες να έ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Τί είναι η Ζέα και το αλεύρι ζέας και ποιες ειναι οι πραγματικές ιδιότητές του;

Για να φτάσατε σε αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι Θα έχετε ακούσει κι εσείς για το αλεύρι ζέας και θέλετε να μάθετε περισσότερα. Βλέπετε όλοι έχουμε δει φούρνους και σούπερα μάρκετ να πουλάνε ψωμί, παξιμά...

Συνέχεια ανάγνωσης