Αμερικανός ειδικός: η Ουκρανία μπορεί να αντέξει μόνο 30 λεπτά πριν συνθηκολογήσει με το Ρωσικό Στρατό

Σε περίπτωση ένοπλων συγκρούσεων, η Ρωσία θα νικήσει σημαντική μερίδα ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων σε λιγότερο από μία ώρα.
Οι New York Times έγραψαν για αυτό το ενδεχόμενο σε συνεννόηση με τον υποψήφιο διδάκτορα του King’s College του Λονδίνου και βετεράνο των Αμερικανών πεζοναυτών, Robert Lee.

Παύλος Αντωνόπουλος, ανεξάρτητος γεωπολιτικός αναλυτήςΠαρουσίαση Freepen.gr *

«Εάν η Ρωσία θέλει πραγματικά να απελευθερώσει τις συμβατικές δυνατότητές της, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Lee, προσθέτοντας: «Μπορούν να καταστρέψουν τον ουκρανικό στρατό στα ανατολικά πολύ γρήγορα, μέσα στα πρώτα 30-40 λεπτά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν την ίδια άποψη. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στρατηγός Kirill Budanov, είπε πως σε περίπτωση σύγκρουσης πλήρους κλίμακας χωρίς την υποστήριξη δυτικών χωρών, η νίκη επί της Ρωσίας σε έναν υποθετικό πόλεμο δεν είναι ρεαλιστική.

Ο Στρατηγός είπε ότι ο ουκρανικός στρατός θα εξουδετερωθεί πολύ γρήγορα, η ηγεσία του δε θα είναι σε θέση να συντονίσει τις άμυνες, ούτε θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την πρώτη γραμμή. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι διοικητές της πρώτης γραμμής θα έπρεπε να πολεμήσουν μόνοι τους χωρίς τη δυνατότητα εφεδρειών.

«Θα αντέξουν όσο υπάρχουν σφαίρες», είπε ο στρατηγός Budanov. «Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στα χέρια τους, αλλά πιστέψτε με χωρίς παράδοση εφεδρειών, δεν υπάρχει στρατός στον κόσμο που να μπορεί να αντέξει».

Εάν πρόκειται να συμβεί πόλεμος, θα μπορούσε να δει το Ντονμπάς να γίνεται μέρος της Ρωσίας όπως η Κριμαία, ή θα μπορούσε να δει το Ντόνετσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ να λαμβάνουν επίσημη κρατική αναγνώριση από τη Μόσχα, όπως στις περιπτώσεις της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Για τις ΗΠΑ, οποιαδήποτε από αυτές τις δύο δυνατότητες είναι πολύ χειρότερη από το τρέχον status quo, επομένως προτιμούν να διατηρηθεί η τρέχουσα κατάσταση και στη συνέχεια να δούμε την εμφάνιση μιας άλλης σύγκρουσης που η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει, όπως το 2014.

* αρχική δημοσίευση infobrics.org, εστάλη στη Freepen.gr για παρουσίαση στα ελληνικά
http://www.freepen.gr/2021/12/30.html