Επίκαιρα

Απαράδεκτη ΕΡΤ! Διέκοψαν τον Γέροντα Γαβριήλ ο οποίος κατήγγειλε ανύπαρκτη βοήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Από χθες το μεσημέρι, που οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ έκανε συνεχείς εκκλήσεις στην Πολιτεία για πυροσβεστικές ενισχύσεις στα τρία μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια.

«Κυριολεκτικά μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα», δήλωσε στο newscenter.gr τη στιγμή που οι φλόγες πλησίαζαν το μοναστήρι.

 

Σήμερα, ο ηγούμενος της Μονής μίλησε στην ΕΡΤ καταγγέλοντας ανύπαρκτη βοήθεια από τις Κρατικές Υπηρεσίες: «Η βοήθεια εκ μέρους των Κρατικών Υπηρεσιών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη σε σχέση με το μέτρο και την έκταση της φωτιάς. Ευχαριστούμε πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες που μας βοήθησαν, αλλά άλλο οι ευχές, άλλο η ηθική στήριξη και άλλο η υλική και πραγματική βοήθεια», τόνισε ο Δέσποτας, όμως, ο παρουσιαστής έσπευσε να «πατήσει» πάνω στις δηλώσεις του προκειμένου να μην ακούγονται οι καταγγελίες του: «Και η πνευματική βοήθεια καλή είναι γέροντα, αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι το βασικό ζήτημα το οποίο κατευθύνει τις καταστάσεις και το ξέρουμε» είπε ο παρουσιαστής που διέκοψε τα όσα έλεγε στον αέρα ο ηγούμενος.

Ο Γέροντας Γαβριήλ για την σωτηρία της Μονής Οσίου Δαυίδ, από τις φλόγες

«..Αυτό που είναι σπουδαίο και σημαντικό να πούμε είναι:
ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ..
Η Μονή του Οσίου Δαυίδ είναι ένα πνευματικό λιμάνι , στο οποίο κατέφευγαν και καταφεύγουν χιλιάδες πιστοί.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν το πληροφορήθηκαν, προσευχήθηκαν στον Θεό για την σωτηρία της Μονής και ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους και παρόλο που οι φωτιές με μέγεθος τεράστιο κάψανε γύρω από την Μονή τα πάντα, η Μονή ,αυτή τη στιγμή, είναι ανέπαφος..

πηγή