Επίκαιρα

Αποκαλυπτικό παρασκήνιο! Πήρε την άδεια από τον Βαρδινογιάννη, του οποίου είναι υπάλληλος ως μέλος του Δ.Σ. της CORAL Α.Ε. θυγατρική της Motor Oil, ο Αποστολάκης για να πει το “Ναι” στον Μητσοτάκη. Το τηλεφώνημα Λάτση που οδήγησε σε φιάσκο τον ανασχηματισμό. “Αν είναι να σας στείλω και εγώ υπαλλήλους μου να τους κάνετε υπουργούς”. Ο πόλεμος των 2 ισχυρών οικογενειών.

Ρωτήσαμε, μάθαμε και σας αποκαλύπτουμε το πραγματικό παρασκήνιο για το φιάσκο Αποστολάκη.  Ο νονός για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, προέρχεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η πρόταση Αποστολάκη ήταν του Στέλιου Νικηφοράκη στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη που  ικανοποιούσε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου καθώς στο πρόσωπο του  Αποστολάκη θα μπορούσε να αναδειχθεί ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ανεξάρτητα βέβαια αν αυτή η επιλογή πρόσβαλε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που θα έβλεπαν ακόμα έναν εκτός νέας δημοκρατίας να αναλαμβάνει υπουργικό θώκο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι μισθοδοτούμενος από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη αφού κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας CORAL Α.Ε που ανήκει κατά 100% ως θυγατρική στην εταιρεία Motor Oil.

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας , συμμετέχει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ως μη εκτελεστικό Μέλος – ανεξάρτητο μέλος με μηνιαίο μισθό.
Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας έχει αναρτήσει το βιογραφικό του και αναφέρει την επαγγελματική του διαδρομή.

Είναι προφανές ότι ο  Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον Βαρδή Βαρδινογιάννη για την  πρόταση που του έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης είναι προφανές ότι ο Βαρδινογιάννης ήθελε ένας υπάλληλος του να είναι υπουργός
Η επικοινωνία του Ευάγγελου Αποστολάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πριν από δέκα ημέρες, είχε ως σκοπό να τον ενημερώσει για την πρόταση που του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας..

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη δυσφορία του και απάντησε ότι «δεν μπορώ να δώσω τη συναίνεσή μου γιατί θεωρώ ότι προέρχεσαι από τον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο και προσχωρείς στη Δεξιά».
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης , δεν ανέγνωσε σωστά την πρώτη αντίδραση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και δεν ανέμενε ότι η Κουμουνδούρου θα κρατούσε ακόμη πιο σκληρή στάση, κατά τον χρόνο της επίσημης κυβερνητικής ανακοίνωσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίζει …αποστάτη.


Την ίδια στιγμή η οικογένεια Λάτση βρίσκεται σε επιχειρηματική αντιπαλότητα με την Οικογένεια Βαρδινογιάννη από το χρόνο που η ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ συγχωνεύτηκε με τα Ελληνικά Πετρέλαια στις αρχές του 2000.

Η οικογένεια Λάτση απέκτησε διυλιστήριο ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή διέθετε μόνο αποθήκες καυσίμων. Το τηλεφώνημα Λάτση στον Γρηγόρη Δημητριάδη ήταν καθοριστικό. “Αν είναι να σας στείλω και εγώ υπαλλήλους μου να τους κάνετε υπουργούς”  Από την ώρα που υπήρχε και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης δεν είχε λόγο να επιμένει μπροστά μάλιστα στην αντίδραση Λάτση που δεν την περίμενε.