Ας τα φάει η Ούρσουλα…

Την είδηση που ακολουθεί μου την έστειλε ένας φίλος και έμεινα ….”παγωτό”. Λέω “δεν μπορεί να είναι αυτό που νομίζω. Κάτι άλλο υπάρχει που δεν το αντιλαμβάνομαι, καθώς οι μόνοι γρύλοι που εγώ γνωρίζω είναι αυτός που βοηθάει να αλλάξουμε το λάστιχο στο αυτοκίνητο (υπάρχει και το ανέκδοτο “κι’ εσύ κι’ ο γρύλλος σου”) και ο άλλος που είναι έντομο”.

Δηλαδή ποιός ακριβώς μπαίνει στα τρόφιμα;  Ποιός λέγεται οικιακός;  Ο γρύλος του αυτοκινήτου δεν παίζει στην προκειμένη περίπτωση. Άρα το έντομο; (Αηδία, σύγκρυο, αναγούλα και απόγνωση).

Και όμως περί αυτού πρόκειται! Μετά την είδηση, παραθέτουμε το who is who για τον οικιακό γρύλο που η Ούρσουλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από έντομο το έχρισε τρόφιμο…..Το γιατί δεν το γνωρίζουμε αλλά μπορούμε να φανταστούμε διάφορα.

Με αυτά και με τα άλλα, μάλλον δεν πρέπει να καταναλώνουμε τίποτε συσκευασμένο (σε πρώτη φάση) και εν συνεχεία τίποτε που δεν το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας.

Διότι αν τo έκαναν απλώς τρόφιμο, όπως διάφορα άλλα αηδιαστικά για πολλούς (σκουλήκια, ακρίδες, φίδια κ.τ.λ.) θα μπορούσες να μην τα επιλέξεις ως πιάτο. Τώρα όμως σου τα επιβάλλουν καθώς τα κονιορτοποιούν και σου τα βάζουν π.χ. στα πατατάκια του παιδιού σου, σε μπισκότα και σε πλείστα όσα σκευάσματα.

Λοιπόν ας τα φάει η κάθε Ούρσουλα….

Η είδηση 

Από τις 24 Ιανουαρίου 2023 θα τρώμε… γρύλους (!!!) κανονικά και με τον νόμο!
Η γνωστή και “φυτευτή” κυρία Επίτροπος Ursula VON DER LEYEN ενέκρινε την προσθήκη σκόνης οικιακού γρύλου σε αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά και άλλα ημικατεργασμένα προϊόντα «για το ευρύ κοινό».
Και δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά το “ευρύ κοινό” είμαστε όοοοοολοι εμείς τα υποζύγια, που θεωρητικά είμαστε “ελεύθεροι” και με δικαίωμα επιλογής!
Σύντομα λοιπόν θα κυκλοφορήσουν προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα οποία θα περιέχουν σκόνη από… γρύλους!
Η μόναδική υποχρέωση των εταιρειών είναι να αναγράφεται στην συσκευασία του προϊόντος η επισήμανση ότι περιέχει “Acheta domesticus”!
Τώρα αν αναρωτιέστε τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτό, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, τι έρευνες έχουν γίνει σχετικά με πιθανές αλλεργίες και αναφυλακτικές αντιδράσεις, χάσατε!
Οι έρευνες και οι σχετικές δημοσιεύσεις είναι ελάχιστες, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί καθόλου, άλλωστε η ίδια η κυρία Επίτροπος είναι της γνώμης ότι δεν χρειάζεται να αναφέρονται ειδικές απαιτήσεις επισήμανσης!!!
Λοιπόν, βαθειά ανάσα και διαβάστε τον κατάλογο των… γρυλοπροϊόντων που, με την… άδειά μας βεβαίως βεβαίως θα μπουν στο στομάχι μας:
– Πολύσπορο ψωμι
– Πολύσπορα ρολά
– Κρακεράκια και κριτσίνια
– Μπάρες δημητριακών
– Ξηρά προμείγματα για αρτοσκευάσματα
 – Μπισκότα (ξηρά γεμιστά και μη γεμιστά)
– Προϊόντα ζυμαρικών
– Σάλτσες
– Επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας
– Πιάτα με βάση τα όσπρια και τα λαχανικά
– Πίτσα
– Γενικά προϊόντα ζυμαρικών και ορού γάλακτος σε σκόνη
– Ανάλογα κρέατος (εναλλακτικά για χορτοφάγους)
– Σούπες και συμπυκνώματα σούπας ή σκόνη σούπας
– Σνακ με βάση το καλαμποκάλευρο
– Ποτά που μοιάζουν με μπύρα
– Προϊόντα σοκολάτας, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι
– Σνακ (εκτός από πατατάκια) και παρασκευάσματα κρέατος
Acheta domesticus λοιπόν! Ιδανική τροφή γιά τον νέο homo stupidus!
Σημ. Λεπτομέρειες θα βρείτε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ

Η “ταυτότητα” του Οικιακού Γρύλλου

ACHETUS DOMESTICUS

  • Ενήλικα μήκος 20mm.
  • Είναι κυρίως ανοιχτό καφέ, με μαύρο σχέδιο στο κεφάλι και τον θώρακα. Έχει δύο ζευγάρια φτερά, αλλά μόνο το πίσω ζευγάρι χρησιμοποιείται για να πετάει.
  • ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
  • Κάθε θηλυκό γεννά από 50 έως 100 αυγά σε υγρό υπόστρωμα. Αυτά εκκολάπτονται σε δύο με τρεις εβδομάδες.
  • Οι μικροσκοπικού γρύλλοι χρειάζονται οκτώ με δώδεκα εβδομάδες για να φτάσουν σε πλήρη ωριμότητα.
  • Οι ενήλικες γρύλλοι γενικά ζουν δύο με τρεις μήνες..
  • ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • Ο αρσενικός γρύλλος είναι που τιτιβίζει ή τρίζει για να προσελκύσει τα θηλυκά. Το κάνει τρίβοντας τα δόντια το στην κοφτερή ακμή του ενός φτερού με τον τραχύ τρίφτη του απέναντι φτερού, που το χρησιμοποιεί ως δοξάρι.
  • Οι γρύλλοι προτιμούν τα μαλακά φυτικά υλικά, αλλά τρέφονται επίσης με άλλα έντομα και ψοφίμια.

https://anazhthseis-elena.blogspot.com/2023/01/blog-post_67.html