Επίκαιρα

Ασκήσεις προπαγάνδας

Ο εντοπισμός και η ανάλυση της προπαγάνδας, εμπεριέχει εξ ορισμού τον κίνδυνο να αποδυθεί κανείς σε ένα ‘κυνήγι μαγισσών’. Με άλλα λόγια να αναπτύξει μια αντίστροφη θεωρία συνωμοσιών και να γίνει και ο ίδιος συνωμοσιόλογος. Και αντί να αναδείξει την προπαγάνδα να αποτελέσει απόδειξη ότι αυτή δεν υπάρχει. Λεπτά πραγματικά τα όρια, όπως και η προσοχή που πρέπει να επιδεικνύεται.

Προέχουν πάντα η λογική, η σύγκριση και το επιχείρημα. Και τα συμπεράσματα ακολουθούν αβίαστα. Γιατί όταν για να τα αντιμετωπίσουν, οι αρμοί της και οι κάθε είδους ακούσιοι απολογητές της, αρχίζουν να προβάλουν επιχειρήματα του τύπου, ‘ναι αλλά και σεις σκοτώσατε τους ερυθρόδερμους και τους μαύρους’, είναι απαρχή κλονισμού της πίστης στην ‘αλήθεια’ των καθοδηγητών. Κάπως έτσι και η ανθρωπότητα πέρασε από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.

Ο αναλυτής λοιπόν πρέπει να έχει ‘εικόνα γηπέδου’. Στο δεκάρι το καλό να σηκώνει κεφάλι και να βλέπει τι γίνεται γύρω του. Να καταγράφει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και παραπλήσιες εκδηλώσεις τους. Είναι η ασφαλέστερη επιβεβαίωση ότι αντιμετωπίζει έναν κεντρικό σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός αυτός, σπάνια αναδεικνύει θέματα ή καταστάσεις εκ του μη όντος. Θέλει εξάλλου να ‘ξύσει’ την επιφάνεια, των όσων ο μέσος πολίτης βλέπει γύρω του, που τον προβληματίζουν, του προκαλούν απορία και ενδεχομένως και απέχθεια. Με την ‘κατάλληλη βοήθεια’, από αυτούς που στοχεύουν την ψυχολογία του και το υποσυνείδητό του, θα πειστεί πως δεν είναι τυχαία όσα τον ενοχλούν, αλλά τμήμα μιας συνωμοσίας που πλήττει και τον ίδιο.

Παραδείγματα στις διάφορες ιστορικές περιόδους υπάρχουν πολλά. Πρόσφατα ακούσαμε για απίθανα τερατουργήματα, που έχουν να κάνουν με μια παγκόσμια συνωμοσία των παιδόφιλων. Διεστραμμένες συμπεριφορές κακούργων, που απαντώνται σε όλη την ιστορική διαδρομή, αλλά που έντεχνα τα προπαγανδιστικά κέντρα θέλουν να τα παρουσιάσουν, ως αποτέλεσμα των ‘εκφυλισμένων’ δυτικών κοινωνιών.

Και δεν είναι μόνον οι ακραίες και κραυγαλέες εκδοχές του Διηγήματος για τη ‘διεφθαρμένη Δύση’. Ολοένα και περισσότερο ακούγεται από τα χείλη των οπαδών της ‘ελεγχόμενης ελευθερίας’, ότι η κοινωνία έχει κατακυριευθεί από τους ομοφυλόφιλους. Βοηθά σε αυτό και ο παρεξηγήσιμος έως και προκλητικός ‘ακτιβισμός’, των σχετικών ενώσεων, για τα διαβόητα αυτά ‘ατομικά δικαιώματα’, που έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του και στη χώρα μας. Σε σημείο που οι συναντήσεις με τους ΛΟΑΤΚΙ, να προβάλλονται ως καταξίωση του πολιτισμού μας, όπως και η τοποθέτηση σε κυβερνητική θέση ενός προσώπου, που πρόβαλε ή προβλήθηκε η ιδιαιτερότητά του αυτή! Είχε εν τω μεταξύ προηγηθεί η πολιτική του ανάλυση για το καφάσι (που μέχρι εκείνη τη στιγμή η λέξη σε όρους δημόσιας συζήτησης, παρέπεμπε στον ‘λαϊκό αοιδό’ των 80ς, που έγραψε χιλιόμετρα στα κοντέρ της καψούρας).

Με αυτά και με τα άλλα, ακούσαμε,  kραυγαλέες ύβρεις και χυδαίες αναφορές, που μέσα από την εξαλλοσύνη τους θέλουν να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα, ώστε μέσω της οργής και της αμφισβήτησης να προξενήσουν κλυδωνισμούς στα θεμέλια των Δυτικών κοινωνιών. Βοηθά το ότι απευθύνονται σε ένα κοινό, που προβληματίζεται και δυσανασχετεί με την προβολή θεμάτων και ιδιαιτεροτήτων, που βρίσκονται στον αντίποδα των επιλογών, των προτεραιοτήτων και των αναγκών του. Σε συνέχεια αυτού του ‘συναγερμού’ για την άλωση της κοινωνίας μας από τους ΛΟΑΤΚΙ, είδαμε ως και επιστολές από πρόσωπα, που απλά εκδήλωναν τις απόψεις τους και τον προβληματισμό τους, χωρίς κατά τεκμήριο να έχουν εικόνα, του κατά πόσο αποτελούν τμήματα, ενός ευρύτερου προπαγανδιστικού εγχειρήματος.

Κάπως έτσι οι ασκήσεις προπαγάνδας συνεχίζονται. Όπως συνεχίζεται η καταγραφή και η ανάλυσή τους. Το πόσο κανείς πείθεται είναι θέμα λογικής και επιχειρήματος. Είναι βασική ελευθερία που κατακτήθηκε με αγώνες. Και δε θυσιάζεται για το ‘χατήρι’ καμιάς προπαγάνδας και κανενός προπαγανδιστή.

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιο Μανδήλιο 9115-Χ

21,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά με το Άγιο Μανδήλιο Διαστάσεις σταυρού: 1,6×1,9 εκ.

Ασημένιος σταυρός 9103-Χ

28,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο. Διαστάσεις σταυρού: 2×2,8 εκ.

Ασημένιος σταυρός με τον Άγιο Δημήτριο

21,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη και τον Εσταυρωμένο

Διαστάσεις σταυρού: 1,9×2,4 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ COPPER ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΕΤΡΑ

200,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ 925

100,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΜΕ AQUA MARINA ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ 925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18

85,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Συλλογή της ερήμου. Γνήσιο Βυζαντινό Θυμίαμα Αγίου Όρους σε συσκευασία 1 kgr

49,00 

Παρασκευάζεται χειροποίητα από κελιώτες μοναχούς της ερήμου του Αγίου Όρους, στην περιοχή της Βίγλας.
Έχει πολύ δυνατό και βαθύ άρωμα με επιπρόσθετη ποσότητα αιθέριου ελαίου, ώστε να ευωδιάζει για περισσότερη ώρα από ό,τι τα άλλα θυμιάματα που κυκλοφορούν.
Στα σχόλια, στο καλάθι, προσθέστε το άρωμα που θα επιλέξετε από την λίστα που θα δείτε παρακάτω.

Άγιος Κωνσταντίνος

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Κωνσταντίνο

Διαστάσεις 14×33 εκ.