Νέα Τάξη

Big Brother για την αντιμετώπιση και… της Κλιματικής Αλλαγής!

Καθεστώς Μεγάλου Αδερφού επιβάλλεται στους δρόμους της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των τροχαίων, θορύβου και… της Κλιματικής Αλλαγής!

Αρχικά ήταν η 11η Σεπτέμβρη και οι όποιες τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά η πανδημία, αλλά δεν φτάνει αυτό: η Ατζέντα 21/50 θέλει κι αυτή την λόγο της για τον Μεγάλο Αδελφό.

Εδώ και αρκετά χρόνια στην κορυφή της ατζέντας της ΕΕ, και ειδικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ), το συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποβάλλει γνωμοδοτήσεις στα θεσμικά όργανα της που αφορούν –μεταξύ άλλων- τις μεταφορές, για να λυθεί το πρόβλημα των τροχαίων, της ρύπανσης και ηχορύπανσης από τις μηχανές, η μόνη λύση είναι ο Big Brother, με κάμερες, ραντάρ και drones.

Το αφήγημα είναι ότι, «αιχμή του δόρατος της Ένωσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι η Συμφωνία των Παρισίων, η οποία προσβλέπει στην ανάδειξη της ΕΕ στην πρώτη κλιματικά ουδέτερης οικονομίας και κοινωνίας έως το 2050». Και η συγκεκριμένη δράση αφορά και τον τομέα των μεταφορών, ο οποίος βιώνει τεκτονικές αλλαγές μέσω της ταχείας προώθησης της ηλεκτρικής κινητικότητας, και της σταδιακής κατάργησης των παλαιών βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Κι αυτό προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, επιβεβαιώνοντας εκείνους τους «συνωμοσιολόγους» που έλεγαν ότι η Ατζέντα 21 έχει στόχο να καταργήσει το Ι.Χ. Γιατί πόσοι εξ ημών είναι σε θέση να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που, ναι μεν προωθούνται, αλλά δεν λένε να μειώσουν τις τιμές τους;

Κάμερες στα φανάρια και ραντάρ για ζώνες και κινητά

Μολονότι οι δρόμοι της ΕΕ είναι οι ασφαλέστεροι στον κόσμο με 42 θάνατους από τροχαία δυστυχήματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, όταν ο αντίστοιχος παγκόσμιος μέσος όρος υπερβαίνει τους 180 θανάτους, η ΕΕ νοιάζεται τόσο πολύ για μας που θέλει να λύσει «το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων».

Πώς θα το λύσει; Πρόσφατη έκθεση σχετικά με τη «Στρατηγική της ΕΕ στην Οδική Ασφάλεια 2021-2030» (πρόγραμμα της Ατζέντα 21/30)προτείνει μεταξύ άλλων την καθιέρωση ανώτατου ορίου ταχύτητας οχημάτων μόλις των 30 χλμ/ώρα σε αστικές περιοχές και μηδενική ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται και στους κόλπους των ελληνικών αρμόδιων αρχών, (γιατί τυρί ψωμί δεν έχουμε, αλλά έχουμε μπόλικη ατζέντα 21 για την όρεξη) οι οποίες ετοιμάζουν την υιοθέτηση μιας σειράς δραστικών μέτρων. Ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση καμερών στους φωτεινούς σηματοδότες με μερικές από αυτές να βρίσκονται ήδη στα φανάρια της παραλιακής λεωφόρου (Ποσειδώνος) και μόλις τεθούν σε λειτουργία (εντός των επόμενων ημερών) θα καταγράφουν τους οδηγούς που περνάνε με κόκκινο.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία των καμερών είχε δώσει… -ποιος άλλος; αλίμονο αν δεν είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης!- στο περιθώριο σχετικής εκδήλωσης (ΘΕΠΕΚ) που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020. Οι φωτεινοί σηματοδότες με κάμερα θα φέρουν ένα σύστημα που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της Αττικής (χαζή ερώτηση: θα έχει και το 5G μαζί, ή όχι; Μήπως θα συνδράμει το κράτος στην τοποθέτηση και της τεχνολογίας κινητής; Θα δείξει…)

Οι έτεροι αιώνια πρόθυμοι της Α21, οι Γάλλοι έχουν ήδη τα νέας γενιάς ραντάρ –υπό την ονομασία Urban Terrain Equipment (ETU). Αυτά θα καιροφυλακτούν σε μυστικά σημεία, ενώ το μέγεθος των συσκευών θα τις καθιστά «αόρατες» στους οδηγούς. Το μεγάλο προσόν των συγκεκριμένων ραντάρ είναι η ικανότητά τους να «διακρίνουν» αν ο οδηγός φοράει ζώνη ή απασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο, αλλά φυσικά και όποια άλλη προσωπική δραστηριότητα κάνει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η χρήση των συσκευών διανύει μια φάση πιλοτικών δοκιμών που αναμένεται να διαρκέσει έως και τις αρχές του 2022. Και εφόσον τα ραντάρ αποδειχθούν λειτουργικά και αποτελεσματικά είναι δεδομένο πως θα εγκατασταθούν σε πληθώρα «κρυφών» σημείων στο γαλλικό οδικό δίκτυο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως και στη χώρα μας.

«Αόρατα» drones στις υπηρεσίες της Τροχαίας

Με drones που θα χρησιμοποιηθούν θα γίνει «η ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου της Τροχαίας».

Σε ένα βίντεο που προέρχεται από την Πολωνία, βλέπουμε τα drones που καιροφυλαχτούσαν πάνω από αυτοκινητόδρομο, κατέγραφαν τους οδηγούς που αγνοούσαν την ειδική σήμανση. Στη συνέχεια ο χειριστής του drone έστελνε σήμα στους ανθρώπους της τροχαίας που είχαν στήσει μπλόκο λίγα μέτρα πιο κάτω, για να ακολουθήσει η επιβολή του προστίμου.

Και για την «ηχορύπανση», η Γαλλία είναι έτοιμη να προσθέσει τα «ραντάρ θορύβου», που θα εντοπίζουν όσους ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα ανώτατα όρια στάθμης θορύβου αυτοκινήτων και μοτοσικλετών – ένα σύστημα που απαρτίζεται από τέσσερα μικρόφωνα, τα οποία θα «καταλαβαίνουν» από πού προέρχονται τα υπερβολικά ντεσιμπέλ. Μπορεί και τις ντουντούκες… Μπορεί και τις ομιλίες στο κινητό σας… Μπορεί… μπορεί… μπορεί… όλα θα τα μπορεί πλέον ο Big Brother και η 5G αφού η… τεχνολογία είναι «πρόοδος»!

Όλα αυτά πλασάρονται ως «θετικά βήματα» για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, αφού για τον απλό πολίτη που θα του καταργήσουν το ΙΧ, υπάρχει η «λύση» των ΜΜΜ και της ενεργητικής μετακίνησης π.χ. περπάτημα και ποδηλασία. Οι έχοντες και κατέχοντες θα κυκλοφορούν με Tesla και θα καμαρώνουν ότι κατάφεραν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, άσχετα αν ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση τι στο διάολο θα απογίνουν μια μέρα όλες οι πεθαμένες μπαταρίες τους!

Καλώς ήρθατε στη Νέα Εποχή της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της μείωσης ελευθεριών και δικαιωμάτων, της περαιτέρω μείωσης πληθυσμού και της μοναδικής αύξησης κοινωνικών ανισοτήτων. Καλώς ήρθατε στην Εποχή Όργουελ!

πηγή

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

43,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Έτοιμο Γεύμα Επιβίωσης. Λουκάνικο με Κάρυ 400 gr

8,90 

Έτοιμο γεύμα μακράς διαρκείας, ιδανικό για έκτακτες καταστάσεις ανάγκης.
Λουκάνικο με Κάρυ 400 gr

Διάρκεια Ζωής: 09/ 2032
(Κάποιες κονσέρβες έχουν διάρκεια ζωής έως 2033)
Κατασκευασμένα στη Γερμανία.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Αγία Βαρβάρα

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Βαρβάρα.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Κυπριανός

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Κυπριανό

Διαστάσεις 14×33 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ SWAROVSKI AMAΖΟΝΙΤΗ

60,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

45,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Η Σύναξη των Ασωμάτων

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Σύναξη των Ασωμάτων.
Διαστάσεις 18×24

Μενταγιόν Αγίου Δημητρίου 9272-X

25,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Άγιο Δημήτριο στην μπροστινή πλευρά και τον Ιησού Χριστό στην πίσω πλευρά

Διαστάσεις σταυρού: 1,7×2,3 εκ.

Πίσω στη λίστα