Δεν θα τελειώσει καλά ο χρόνος στα Ιεροσόλυμα! Όλοι έχουν λυμένο το ζωνάρι για τα…χειρότερα (Βίντεο).

Η βία φέρνει βία! Φρουρός του τζαμιού του Αλ Ακσά επιτέθηκε σε ισραηλινό αστυνομικό επειδή του είπε “καλημέρα”-Παίρνει θέση το Κατάρ και παρακολουθεί και η Τουρκία -Τι γίνεται με το δημογραφικό.

Γράφαμε και προ δύο ημερών πως πάμε για…εκρηκτικό φινάλε του 2021 στα Ιεροσόλυμα και μέρα με την μέρα επιβεβαιώνεται πως αι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν λυμένο το ζωνάρι για καβγά και μένει απλώς μια αφορμή για να δούμε πάλι τα χειρότερα.Στα νεώτερα για παράδειγμα Φρουρός του τζαμιού του Αλ Ακσά επιτέθηκε σε ισραηλινό αστυνομικό επειδή του είπε “καλημέρα”.

Το τέμενος Αλ-Άκσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ
Ένας φρουρός του Waqf συνελήφθη επειδή επιτέθηκε σε αστυνομικό στο Όρος του Ναού και διέκοψε μια σύλληψη.

Να θυμίσουμε τα σοβαρά επεισόδια με πιστούς και την ισραηλινή αστυνομία στο Όρος του Ναού στις αρχές Μαΐου 2021.

Αναλυτικότερα, λοιπόν, σύμφωνα με την ισραηλινή εκδοχή, ένας φύλακας που εργάζεται για το Waqf στο Όρος του Ναού συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αφού επιτέθηκε σε ισραηλινό αστυνομικό στην περιοχή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκδόθηκε εναντίον του σήμερα.
Στις 21 Δεκεμβρίου, ο φρουρός, Louay Abu Al-Sa’ad, διέκοψε τους αστυνομικούς της ισραηλινής αστυνομίας που συνέλαβαν έναν υπάλληλο του Waqf στο Όρος του Ναού. Βιντεοσκόπησε τους αστυνομικούς και έμεινε κοντά τους με “απειλητικό τρόπο”, καθώς και ύψωσε τη φωνή του. Ο φύλακας του Waqf αρνήθηκε να ηρεμήσει, ακόμη και μετά από προειδοποίηση ότι διαταράσσει το έργο των αστυνομικών.
Το πρωί της Κυριακής, ο Al-Sa’ad είδε έναν από τους φρουρούς που είχαν συλλάβει τον υπάλληλο της Waqf ενώ καθόταν μπροστά από το τέμενος al-Aqsa. Ο υπάλληλος είδε τον al-Sa’ad να τον κοιτάζει και του ευχήθηκε “καλημέρα”. Ο φύλακας του Waqf άρχισε να τρέχει πίσω από τον αστυνομικό καθώς φώναζε “μη μου λες καλημέρα!” και άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κλωτσάει.
Ο αστυνομικός κατάφερε να τραβήξει το γκλοπ του, με αποτέλεσμα ο φρουρός να τρέξει στο τζαμί και να κλειδώσει τις πόρτες. Ο αστυνομικός περίμενε να φτάσουν περισσότεροι αστυνομικοί και, μισή ώρα αργότερα, ο φρουρός βγήκε από το τζαμί και συνελήφθη. Σύμφωνα με παλαιστινιακές αναφορές, δύο άλλοι υπάλληλοι του Waqf συνελήφθησαν επίσης στο χώρο την Κυριακή.
Ο εισαγγελέας της Ιερουσαλήμ ζήτησε να παραταθεί η σύλληψη του al-Sa’ad μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του.

Το Waqf, ένας βραχίονας του ιορδανικού Υπουργείου Ιερών Περιουσιών, διαχειρίζεται τον χώρο του Όρους του Ναού.
Οι επισκέψεις των θρησκευόμενων Εβραίων στο Όρος του Ναού παρακολουθούνται από φρουρούς του Waqf και την ισραηλινή αστυνομία – και κάθε εβραϊκή προσευχή, συμπεριλαμβανομένης της σιωπηλής προσευχής, απαγορεύεται, αν και η σιωπηλή προσευχή φαίνεται να έχει επιτραπεί ανεπίσημα τα τελευταία δύο χρόνια.

https://twitter.com/ShehabAgency/status/1474989690713432069?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1474989690713432069%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2F7059791_den-tha-teleiosei-kala-o-hronos-sta-ierosolyma-oloi-ehoyn-lymeno-zonari-gia

Η ισραηλινή βία των εποίκων ωθεί τους Παλαιστίνιους σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα πάντως με την αντίπερα όχθη οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τους Ισραηλινούς εποίκους κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη παράλληλα με τις παραβιάσεις των στρατιωτών συνεχίζονται σε βαθμό που έχουν προκαλέσει συναγερμό στο Ισραήλ και φόβο ότι οι επιθέσεις αυτές θα πυροδοτήσουν την κατάσταση ασφαλείας στις παλαιστινιακές περιοχές.

Οι ισραηλινοί συναγερμοί ασφαλείας αναφέρουν την ύπαρξη προκαταρκτικών πληροφοριών από τους εποίκους ότι ενδέχεται να προβούν σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά των Παλαιστινίων και των εγκαταστάσεων, των σπιτιών και των αγροκτημάτων τους, όπως κάψιμο αυτοκινήτων και κτιρίων, ξυλοδαρμούς με γκλομπ και άλλα. Αυτοί και άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκ νέου την κατάσταση στην περιοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσουν τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να πάρουν εκδίκηση για τυχόν επιθετικές επιθέσεις που μπορεί να πραγματοποιήσουν οι έποικοι.

Υπό το φως της σειράς παλαιστινιακών επιθέσεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, το ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο φοβάται ότι η βία των εποίκων και των ακτιβιστών της δεξιάς κατά των Παλαιστινίων μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση ασφαλείας στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως ενόψει της κλιμάκωσης των εντάσεων στο πεδίο μεταξύ των Παλαιστινίων από τη μία πλευρά και των εποίκων που υποστηρίζονται από τον ισραηλινό στρατό από την άλλη.

Εκτός από τις πρόσφατες παλαιστινιακές επιχειρήσεις, ο ισραηλινός στρατός και η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shabak παρακολουθούν την αναζωπύρωση των διαδηλώσεων στο πεδίο σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαμαρτυριών, πέτρες και εκρηκτικά πετάχτηκαν κατά των δυνάμεων του στρατού και των οχημάτων των εποίκων. Από την πλευρά τους απάντησαν με πυρά όπλων, εκτός από την έναρξη αρκετών εκστρατειών συλλήψεων εναντίον Παλαιστίνιων νέων, είτε ήταν ύποπτοι για τη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων είτε επειδή συμμετείχαν στη ρίψη πετρών και την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες μορφές λαϊκής αντίστασης που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Όχθης.

Οι ισραηλινές προειδοποιήσεις για αιματηρές επιθέσεις που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν από εποίκους εναντίον Παλαιστινίων συμπίπτουν με την έκδοση ισραηλινών δηλώσεων που κατηγορούν τους εποίκους ότι πυροδοτούν την κατάσταση ασφαλείας. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτών ήταν η πρόσφατη από δήλωση του Ομέρ Μπαρ Λεβ, υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας, ο οποίος κατηγόρησε τους εποίκους ότι προβαίνουν σε βίαιες πράξεις για να πυροδοτήσουν την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο με τους Παλαιστίνιους, ώστε να αναγκάζονται να απαντούν στις επιθέσεις με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς. Υπάρχουν ισραηλινοί φόβοι ότι οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ο στρατός έχει παρακολουθήσει 15 περιστατικά εναντίον Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων πυρπόλησης κτιρίου, πυρπόλησης αυτοκινήτου, ρίψης πέτρας, εισβολής σε σπίτι, χτυπήματος με γκλομπ, χρήσης αερίου πιπεριού και άλλα παρόμοια. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις βίαιες επιθέσεις, ένας Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού χτυπήθηκε στο κεφάλι από πέτρα που του πέταξε μια ομάδα Εβραίων εποίκων στο Τσουμάς.

Κατάρ-Τουρκία

Το Κατάρ καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη…. Και βέβαια όπου υπάρχει Κατάρ από πίσω κρύβεται και ο γνωστός-άγνωστος! Ούτως ή άλλως ο Ερντογάν επανήλθε πρόσφατα λέγοντας πως οι τουρκοισραηλινές σχέσεις εξαρτώνται από την κατάσταση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ καταδίκασε χθες τις “συνεχείς επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και οι έποικοι εναντίον των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη πόλη Ναμπλούς”, όπως τις χαρακτήρισε.

“Οι ισραηλινές επιθέσεις αποτελούν συνέχεια των βάναυσων εγκλημάτων που ασκούν κατά του παλαιστινιακού λαού”, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως “κατάφωρη παραβίαση των διεθνών νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Η ανακοίνωση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα “να κινηθεί επειγόντως για να σταματήσουν οι συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων”, τονίζοντας τη στάση του Κατάρ απέναντι στο “δικαίωμα των Παλαιστινίων να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος”.

Δημογραφική αλλαγή

Στο μεταξύ η αύξηση του αραβικού πληθυσμού στα παλαιστινιακά εδάφη ανησυχεί το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί παρακολουθούν με ανησυχία την αύξηση του αραβικού και παλαιστινιακού πληθυσμού στα εδάφη της «Ιστορικής Παλαιστίνης» που βρίσκονται μεταξύ της Μεσογείου και του ποταμού Ιορδάνη.

 

Η διαφορά απόψεων μεταξύ δεξιάς και αριστεράς στο Ισραήλ

Το δεξιό μπλοκ στην τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ, που απορρίπτει την ιδέα μιας λύσης δύο κρατών, απαιτεί μια περιορισμένη αυτοδιοίκηση για τους Παλαιστίνιους και την προσάρτηση του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

Το αριστερό μπλοκ στην κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών, καθώς φοβούνται ότι αυτό θα οδηγήσει στην ίδρυση ενός ενιαίου διεθνικού κράτους στο οποίο θα κυριαρχήσει η δημογραφική κυριαρχία των Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής Yoni Ben-Menachem είπε : “Τα τμήματα στο Ισραήλ βλέπουν το δημογραφικό ζήτημα σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές στάσεις. Ενώ η αριστερά και η κεντροαριστερά το βλέπουν αυτό ως κίνδυνο, η δεξιά δεν έχει την ίδια άποψη για αυτό το θέμα.”

Ο Ben-Menachem σημείωσε ότι η ισραηλινή δεξιά υποστηρίζει την άποψη ότι «το Τελ Αβίβ έχει αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, ότι οι Παλαιστίνιοι μπορούν να δημιουργήσουν έναν σχηματισμό που δεν φτάνει σε επίπεδο κράτους στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Δυτικής Όχθης και ότι ο εβραϊκός πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί φέρνοντας Εβραίους από διάφορα μέρη του κόσμου και εκ γενετής».

Ο Ben-Menachem επεσήμανε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε 3 ή 4 εκατομμύρια σε λίγα χρόνια, και αξιολόγησε την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν να αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας ως σωστό βήμα.

Ο Μπεν-Μεναχέμ δήλωσε ότι η κατάσταση στη Δυτική Όχθη είναι διαφορετική λόγω της «ισραηλινής γης» στα μάτια της δεξιάς.

Ο Ben-Menachem επεσήμανε ότι υπάρχει σήμερα ένα 5% του πληθυσμού στο Ισραήλ που δεν είναι ούτε Εβραίοι ούτε Άραβες και έχουν μεταναστεύσει στο Ισραήλ με διάφορους τρόπους εδώ και πολλά χρόνια.

«Προφανώς αυτή η ομάδα αποτελεί λιγότερη πρόκληση για το κράτος γιατί, σε αντίθεση με τους Παλαιστίνιους, η εβραϊκή πλειοψηφία δεν έχει πολιτική σύγκρουση» είπε ο Ben-Menachem, αλλά υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί σημασία στην ανάπτυξη αυτού του τμήματος, ιδίως στις ανάγκες του και να αποτραπούν πιθανές συγκρούσεις με το κράτος.

Ο Ben-Menachem επεσήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Olmert και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Tzipi Livni είναι υπέρ μιας λύσης δύο κρατών που θα ιδρύσει ένα παλαιστινιακό κράτος μαζί με το Ισραήλ, ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το Ισραήλ ως “εβραϊκό κράτος”.

Φέρνοντας Εβραίους από όλο τον κόσμο, μη επιτρέποντας την «επιστροφή» των Παλαιστινίων

Η ισραηλινή νομοθεσία ενθαρρύνει τη μετανάστευση Εβραίων στο Ισραήλ από όλο τον κόσμο, αλλά οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες εμποδίζονται να επιστρέψουν στις περιουσίες τους.

«Από το τέλος του μεγάλου κύματος εβραϊκής μετανάστευσης από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο παλαιστινιακός πληθυσμός έχει αυξηθεί ενώ ο εβραϊκός πληθυσμός μειώθηκε στη δημογραφική ισορροπία», λέει ερευνά για το θέμα το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. =

Η μελέτη επεσήμανε επίσης ότι εάν το Ισραήλ προσαρτήσει τα παλαιστινιακά εδάφη με Άραβες κατοίκους, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του ποσοστού των Εβραίων στη δημογραφική ισορροπία.

Ωστόσο, τα ισραηλινά ερευνητικά κέντρα δεν εξετάζουν επιφανειακά τη δημογραφική σύγκρουση μεταξύ της Μεσογείου και του ποταμού Ιορδάνη.

Για να αναλύσουμε τον αραβικό, μουσουλμανικό, χριστιανικό και εβραϊκό πληθυσμό σε αυτήν την περιοχή, είναι απαραίτητο να δούμε τον πληθυσμό στην Ιστορική Παλαιστίνη, η οποία περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέχρι το τέλος του 2020, ο ισραηλινός πληθυσμός είχε φτάσει τα 9,2 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 6,9 εκατομμύρια ήταν Εβραίοι, τα 1,9 εκατομμύρια ήταν Άραβες και το 5% από τους 466.000 που προσδιορίστηκαν επίσημα ως «άλλοι» είχε φτάσει στο τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Παλαιστινιακό Στατιστικό Ινστιτούτο τον Μάιο, ο πληθυσμός στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπολογίζεται σε 3,1 εκατομμύρια και περίπου 2,1 εκατομμύρια στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το 49,7 % του πληθυσμού στην «Ιστορική Παλαιστίνη» είναι Παλαιστίνιοι και το 50,3% είναι Εβραίοι.

Στην απογραφή του 1914 της Στατιστικής Υπηρεσίας, καταγράφηκε ότι 690.000 άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή και μόνο το 8% από αυτούς ήταν Εβραίοι.

Όταν τα ημερολόγια έδειχναν το 1948, ο πληθυσμός αυξήθηκε στα 2 εκατομμύρια σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος και το 31,5% από αυτούς ήταν Εβραίοι. Κατά την περίοδο της βρετανικής παρουσίας, ο εβραϊκός πληθυσμός στην περιοχή αυξήθηκε 6 φορές από το 1914 έως το 1948, με έμφαση στη διαδικασία μετανάστευσης των Εβραίων στην Παλαιστίνη.

Ωστόσο, το 1948 περισσότεροι από 800.000 Παλαιστίνιοι απομονώθηκαν και μετά τον «Πόλεμο των 6 ημερών» του Ιουνίου 1967, περισσότεροι από 200.000 κατέφυγαν σε άλλες χώρες, οι περισσότεροι στην Ιορδανία. Ο σημερινός αριθμός των Παλαιστινίων στη διασπορά υπολογίζεται σε περίπου 6,9 εκατομμύρια.

πηγή