Επίκαιρα

Εφιαλτικά σενάρια στην Αν. Μεσόγειο…! Το ηφαίστειο της Αίτνας “ετοιμάζεται να χτυπήσει απότομα”

Εφιαλτικά σενάρια στην Α.Μεσόγειο από την Αίτνα μετά το κύμα πυρκαγιών

Σενάρια της »κόλασης του Δάντη» ουσιαστικά προμηνύονται για την  Α.Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τους εμπρησμούς και την πανδημία του κορονοϊού, από τα δεδομένα Ιταλών ειδικών για το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ιταλία και την ΕΕ.

Πολλοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν γενικώς, με την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται σε ολόκληρο τον κόσμο τελευταία. Πριν μερικούς μήνες ήταν η Ισλανδία στην οποία «ξύπνησε» ηφαίστειο μετά 800 χρόνια, ενώ τώρα έχουμε ανησυχητικές ενδείξεις από το ηφαίστειο της Αίτνας.

Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ηφαιστείου έχει κάνει κάνει άλματα από τον Φεβρουάριο με ρεκόρ ενδείξεων στην Ευρώπη. Ο νεότερος και πιο ενεργός κρατήρας της Αίτνας έχει ανέλθει σε απόσταση ρεκόρ 3.357 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο νοτιοανατολικός κρατήρας της Αίτνας έχει ανέλθει σε μεγάλο ύψος μετά από έξι μήνες δραστηριότητας. Η είδηση ​​δόθηκε από τον ιταλικό οργανισμό παρακολούθησης ηφαιστείων, καθιστώντας το συγκεκριμένο ηφαίστειο το πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη, αναφέρουν ξένες δημοσιογραφικές πηγές.

Όπως αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης, ο κρατήρας εκπέμπει καπνό και στάχτη από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο τα γύρω χωριά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 50 επεισόδια «αφύπνισης» της Αίτνας.

Η Αίτνα είναι το πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα βασαλτικό στρωματοηφαίστειο που βρίσκεται σε μια ζώνη όπου συγκλίνουν δύο τεκτονικές πλάκες, η Ευρωπαϊκή και η Αφρικανική. Αυτό προκαλεί την μαγματική και εκρηκτική δραστηριότητα της Αίτνας. Αν κοιτάξουμε πιο πρόσφατα στον χρόνο, στην Αίτνα υπήρξε επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η δραστηριότητα εκδηλώνεται τόσο από τους κρατήρες της κορυφής, όσο και από τις πλευρές του ηφαιστείου, με εναλλαγές σε περιόδους είτε διαχυτικής είτε εκρηκτικής δραστηριότητας. Από το 2001, η δραστηριότητα υπήρξε κυρίως εκρηκτική με περίπου 44 βίαιες εκρήξεις.

Το ύψους 3.300 μέτρων ηφαίστειο άλλοτε δίνει τεράστιες ποσότητες θερμού αέρα με σωματίδια στην ατμόσφαιρα και άλλοτε γεμίζει τις πλαγιές του με λάβα, πέτρες και στάχτη.

Η Αίτνα είναι ενεργό ηφαίστειο στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (ύψος 3.350 μέτρα). Η Αίτνα καλύπτει έκταση 1190 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα.

Είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές. Το γόνιμο έδαφος είναι κατάλληλο για εκτεταμένες γεωργικές δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η ονομασία Αίτνα μπορεί να προέρχεται από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι».

Τα σενάρια που προβλέπονται λοιπόν πιθανότατα για την περιοχή μας, φέρονται να είναι εφιαλτικά και κυρίως άκρως επικίνδυνα, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο μείγμα απειλών, που μας θυμίζει τουλάχιστον τις »δέκα πληγές του Φαραώ».

πηγή: thesecretrealtruth
https://simeiakairwn.wordpress.com

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Προφήτης Ηλίας

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Προφήτη Ηλία.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ.
Διαστάσεις 18×24

Μυστικός Δείπνος

120,00 

Ακριβές αντίγραφο Βυζαντινής τέχνης. Το μεταλλικό μέρος επιστρώνεται με καθαρό ασήμι 999° και χρυσό 24Κ. Ενώ το αγιογραφημένο μέρος φιλοτεχνείτε πάνω σε καμβά σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Βυζαντινής αγιογραφίας.

Διαστάσεις: 20×24 εκ.

ΔΙΧΡΩΜΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΜΠΛΕ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΑ

50,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ξύλινο Κουτί Ορθογώνιο 2

36,00 

Ξύλινο κουτί σε σχήμα ορθογώνιου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιβανοθήκη, λειψανοθήκη ή ως αποθηκευτικός χώρος για κάρτες ή οτιδήποτε

ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΣΗΜΙ925 Κ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18

50,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα