Επίκαιρα

Έγινε χριστιανός και πρέπει να πεθάνει! Ο Αφγανός που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό

«Ο Θεός… μπορεί να μας βγάλει από το φλογερό καμίνι… Αλλά κι αν αυτό δε γίνει… εμείς, βασιλιά, τους θεούς σου δεν τους λατρεύουμε…» (Δανιήλ 3:17 –ΝΜΒ)

Ο Αμντούλ Ραχμάν, 41 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο στο Αφγανιστάν, επειδή ασπάστηκε το Χριστιανισμό. Ήταν μουσουλμάνος πριν αρχίσει να εργάζεται για μια χριστιανική οργάνωση βοηθώντας τους συμπατριώτες του που ζουν στο Πακιστάν. Όταν γύρισε στο Αφγανιστάν τον περίμεναν οι διώξεις, που προέρχονταν από την οικογένεια της ίδιας της συζύγου του. Αλλά δεν είναι μόνο στο Αφγανιστάν. Η Εκκλησία βρίσκεται σε διωγμό στην Ινδονησία, στην Ινδία, στη Βόρεια Κορέα, στο Πακιστάν, στην Ερυθραία, στη Σομαλία (οι χριστιανοί εκεί θεωρούνται εχθροί του κράτους!).

Όταν ήταν στη γη ο Χριστός προειδοποίησε τους δικούς Του, ότι στον κόσμο θα έχουν θλίψεις. Και η μόνη τους παρηγοριά είναι ότι ακόμα κι αν υποστούν βασανιστήρια ή και θάνατο, ο Χριστός, ο Κύριός τους, είναι ο νικητής του κόσμου και μαζί Του νικητές είναι κι αυτοί. Μήπως αντιμετωπίζεις κι εσύ αδελφέ μου ανάλογες θλίψεις; Μη χάνεις το θάρρος σου! Αυτός που είναι μαζί σου, είναι πολύ ισχυρότερος από κείνον που είναι εναντίον σου…

(Χ.Ι.ΝΤ.)

(Εκδόσεις «Ο Λόγος»)