Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

Κρυφή Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη όπως μόνο στο Άγιο Όρος ξέρουν να κάνουν.Υλικά:½ φλιτζάνι ταχίνι ¾ φλιτζανιού νερό¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζά...

Συνέχεια ανάγνωσης

Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα οπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, για να περάσει ο πονοκέφαλος

Η λεμονάδα με λεβάντα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των πονοκεφάλων και στον έλεγχο της ανησυχίας χάρη στις ωφέλιμες ιδιότητες της λεβάντας.Λόγω των πολυάριθμων προβλημάτων, της ρουτίνας και του ά...

Συνέχεια ανάγνωσης

Φτιάχνω φυσική σόδα με βελόνες πεύκου

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άγρια μαγιά εδώ και χιλιάδες χρόνια για να φτιάξουν ποτά ζύμωσης και για να φουσκώσουν το ψωμί. Είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο τώρα να βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν άγ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Μικρά μυστικά για ψάρια τέλεια ψημένα στη σχάρα

Τα ψάρια μας δίνουν πάντα μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχα πιάτα, αρκεί να ξέρουμε να τα μαγειρέψουμε σωστά. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να τα ψήσουμε στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri)

Το Κιουνεφέ, ή κιουνφέ όπως το έλεγε η γιαγιά μου, είναι κανταΐφι με τυρί και σιρόπι.  Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταν...

Συνέχεια ανάγνωσης

Αυθεντική τούρτα σεράνο (παλιά συνταγή από την Άνδρο)

Αυτή η σεράνο είναι μια πολύ νόστιμη τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Στην Άνδρο την έφτιαχναν στα γιορτινά καλέσματα.1 ώρα προετοιμασία 30' ψήσιμο 5 ώρες αναμονή Σύνολο: 6 ώρες και 30'...

Συνέχεια ανάγνωσης

Εύκολη τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, από την Πέργαμο

Από τις νοστιμότερες τυρόπιτες που έχουμε δοκιμάσει και μάλιστα πανεύκολη. Απλώνεται στο ταψί με τα χέρια, χωρίς φύλλο, η χαρά του αρχάριου40' προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 40' ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Κέικ μανταρινιού σιροπιαστό

Εύκολο σιροπιαστό κέικ με μανταρίνι για να το φάτε για πρωινό ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας.Υλικά Μερίδες: 10-12200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κύβους + λίγο ακόμα, λιωμένο, για τη φ...

Συνέχεια ανάγνωσης

Παραδοσιακή συνταγή για Χριστόψωμο – Το πιο γλυκό ψωμί του χρόνου

Το χριστόψωμο είναι το ψωμί που φτιάχνουν οι πιστοί με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή, τις παραμονές των Χριστουγέννων. Είναι το ψωμί για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και θεωρείται ευλογημέν...

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγιορείτικη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με γεύση μελομακάρονο!

Αυτή η συνταγή συνδυάζει δύο ιδιαίτερα αγαπημένες γεύσεις, μελομακάρονο και κέικ, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που …τερματίζει την απόλαυση! Είναι το πιο πρωτότυπο και γιορτινό κέικ που μπορείτε να χαρ...

Συνέχεια ανάγνωσης