Ελληνική μακαρονάδα με θαλασσινά

Συστατικά

  • 600 γρ. mix θαλασσινών
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, ή μαραθόσπορο
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια και τα μύδια. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ.
    • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε 2-3 δόσεις στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 1- 1 ½ λεπτό την κάθε δόση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τον γλυκάνισο, τη ντομάτα, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία.
    • Μεταφέρουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τα θαλασσινά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
    • Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με το ξύσμα και τις φέτες από το λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.