Επίκαιρα

Επιστήμονες από το Wuhan της Κίνας από εκεί που ξεκίνησε ο κορωνοιός ζητούν να σταματήσει ο εμβολιασμός με βάση τα εμβόλια της Pfizer

Ειδικοί και εμπειρογνώμονες υγείας ζητούν την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Pfizer ειδικά για τους ηλικιωμένους μετά από θανάτους που έχουν καταγραφεί στην Νορβηγία αναφέρει η Global Times

Οι εμπειρογνώμονες υγείας από το Wuhan της Κίνας κάλεσαν τη Νορβηγία και άλλες χώρες να αναστείλουν τη χρήση εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer , ειδικά στους ηλικιωμένους (μετά την αύξηση των θανάτων στη Νορβηγία).
Η China Global Times αναφέρει ότι οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες τόνισαν ότι το ή τα περιστατικά θανάτων πρέπει να εκτιμηθούν προσεκτικά για να κατανοήσουμε εάν ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλια ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις.
Ο Yang Zhanqiu, ένας ιολόγος από το Πανεπιστήμιο Wuhan, δήλωσε στους Global Times ότι το περιστατικό θανάτου, εάν αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα εμβόλια, θα αποτελεί απόδειξη ότι το εμβόλιο της Pfizer και άλλων εμβολίων mRNA δεν είναι τόσο καλά όσο αναμενόταν.
Ένας ανοσολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε στους Global Times ότι ο κόσμος θα πρέπει να σταματήσει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που εκπροσωπεί η Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής σε χρήση μεγάλης κλίμακας ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.
Οι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνοι άνω των 80 ετών, δεν πρέπει να λάβουν εμβόλιο COVID-19, είπε.
Όλα αυτά είναι ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο και επομένως χρειάζονται περισσότερη προστασία.
Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, αντίθετα, λένε ότι οι πιο ηλικιωμένοι και αδύναμοι πρέπει να συνιστώνται να λαμβάνουν φάρμακα για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Φυσικά, δεν μπορεί παρά να σημειωθεί το ειρωνικό της υπόθεσης, καθώς οι επιστήμονες από την πηγή της καταστροφής – ο κορωνοιός ξεκίνησε από το Wuhan της Κίνας – προκαλώντας τον θάνατο σε 2 εκατ ζητούν τώρα τη διακοπή της διαδικασίας για την προστασία απέναντι στον κορωνοιό.

Τι συνέβη στην Νορβηγία;

Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας εστιάζουν στο θέμα των εμβολίων σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών οι οποίοι διατρέχουν κινδύνους από υποκείμενα νοσήματα αλλά και παρενέργειες από τα εμβόλια.
Για ορισμένους η «θεραπεία» θα μπορούσε να είναι χειρότερη από την ασθένεια.
Το Bloomberg σημειώνει ότι έχουμε ακόμη μια προσεκτική δήλωση από μια ευρωπαϊκή υγειονομική αρχή σχετικά με πιθανούς δυσμενείς κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων από τον εμβολιασμό.

Τι επισημαίνει το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

«Για εκείνους τους ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό, ακόμη και σχετικά ήπιες παρενέργειες των εμβολίων μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες», δήλωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.
Η υγειονομική αρχή της Νορβηγίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι για όσους έχουν πολύ σύντομη διάρκεια ζωής ούτως ή άλλως, το όφελος του εμβολίου μπορεί να είναι οριακό ή άσχετο.
Αυτό συμβαίνει μετά από λίγες περιπτώσεις διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικιωμένου ασθενή στη Γαλλία, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη του πρώτου κύκλου εμβολίου.
Μέχρι στιγμής, η Νορβηγία αναφέρει ότι έχει χορηγήσει δόσεις σε έως και 33.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, αλλά το βρίσκουν ήδη «πολύ επικίνδυνο» για τους ασθενείς που πάσχουν από ασθένεια και για άτομα άνω των 80 ετών που βρίσκονται σε αδύναμη κατάσταση.
Αξιωματούχοι της Νορβηγίας δήλωσαν ότι 23 άτομα είχαν πεθάνει στη χώρα λίγο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.
Από αυτούς τους θανάτους, 13 έχουν υποβληθεί σε αυτοψία, με τα αποτελέσματα να υποδηλώνουν ότι οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει στον θάνατο αδύναμων ηλικιωμένων, σύμφωνα με τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων.
Οι εκπρόσωποι της Pfizer και της BioNTech δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.
Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech που εγκρίθηκε στα τέλη του 2020 έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο και ακολουθεί το εμβόλιο της Moderna Inc.
Η Νορβηγία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς COVID-19 τον Δεκέμβριο 2020 με το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech, λαμβάνοντας έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

 

 

 

 

πηγή