Επίκαιρα

Εστιατόρια στο Ντουμπάι προσφέρουν εκπτώσεις για εμβολιασμένους επισκέπτες

Αρκετά εστιατόρια του Ντουμπάι έχουν αρχίσει να προσφέρουν εκπτώσεις σε πελάτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, εν μέσω της διαδικασίας εμβολιασμού, καθώς το εμιράτο επιδιώκει να καταπολεμήσει την πανδημία, χωρίς να κλείσει τα σύνορά του.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  έχουν ήδη εμβολιάσει περίπου 2,5 εκατομμύρια από τα 10 του πληθυσμού τους, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως μετά το Ισραήλ.

«Spread love, not Rona», αναφέρουν στα διαφημιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρία εστιατόρια που ανήκουν στην Gates Hospitality, προσφέροντας έκπτωση 10% σε κατοίκους που έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου και 20% για όσους έχουν κάνει και την δεύτερη δόση.

Οι θαμώνες θα πρέπει να αποδείξουν τον εμβολιασμό, με κάποιο έγγραφο, όπως ιατρικό πιστοποιητικό, για να λάβουν την έκπτωση.

Υπήρξε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιδοκιμασίας, αλλά και προβληματισμού.

“Υπάρχουν δύο τρόποι να το δούμε, είτε πρόκειται για ένα άλλο κόλπο μάρκετινγκ, είτε για ένα πραγματικό κίνητρο για εμβολιασμό περισσότερων ατόμων”, ανέφερε ένα tweet.

Τα ΗΑΕ, αποτελούμενα από επτά εμιράτα, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι, ξεκίνησαν μαζικούς εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο μετά την έγκριση εμβολίων από την κινεζική εταιρεία Sinopharm και την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer.

Η υγειονομική αρχή του Ντουμπάι δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα πρέπει να μειώσει τους εμβολιασμούς αφού η Pfizer ανακοίνωσε καθυστερήσεις αποστολής λόγω εργασιών στο βασικό εργοστάσιό της στο Βέλγιο. Το εμβόλιο της Sinopharm παραμένει ελεύθερα διαθέσιμο.

Παρά την απότομη αύξηση των περιπτώσεων Covid από την Πρωτοχρονιά, το Ντουμπάι εξακολουθεί να είναι ανοιχτό για τουρισμό και λειτουργούν εστιατόρια και υπηρεσίες, αν και υπάρχουν κανόνες για την κάλυψη και την απόσταση.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι οδηγίες ήταν πιο αυστηρές, με τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε κοινωνικές συγκεντρώσεις να μειώνονται από 200 σε 10, και τα εστιατόρια και οι καφετέριες αύξησαν την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, από δύο μέτρα σε τρία.