-
1 κούπα ρεβίθια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 μικρά μανιτάρια φρεσκα
-
Ελάχιστο πρ’ασο
-
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
-
Ελαιόλαδο
-
Αλεύρι
-
Τριμμένη φρυγανιά
-
Καλαμπόκι (βραστό ή κονσέρβα)
-
Λίγο λεμόνι (Μισό του μισού)
-
Σκόρδο (ή σκόνη ή κανονικο-προαιρετικά-)
-
Άνηθο, μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Μουλιαζουμε από το βραδυ τα ρεβίθια. Να τα σκεπάζει το νερό. Τα ξεπλένουμε και τα Στραγγίζουμε.
-
Μολις βράσουν και μαλακώσουν καλα, χύνουμε τυχον περιττο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι (αναλογα την προτίμηση), 1 1/2 κουτάλια σούπας αλεύρι (καποιες φορες βάζω και 2), λίγο καλαμπόκι. Από κει και περα αν θελετε βάζετε και σκόρδο, ή «πράσινα». Εγώ επειδη δεν τα τρωω, δεν βάζω. Γι αυτο και βάζω λίγο πρασο μονο. Στο τελος, βάζω λιγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα ζουμιά. Με το ματι. Και λεμόνι (το Μισο του μισού)
-