Ορθοδοξία

Φάρος και Οδηγός μας οι Άγιοι και οι Γέροντες της εποχής μας

~ Σε μια εποχή που έχουν αρχίσει να καταρρέουν ιδανικά, αξίες και κανόνες ηθικής, ο σύγχρονος άνθρωπος ζαλισμένος και αποπροσανατολισμένος, ψάχνει να βρει στηρίγματα και ασφαλή καταφύγια για να ακουμπήσει και να αναπαυτεί.

Ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού και όλων αυτών που μας δίδαξαν οι Άγιοι και Πατέρες μας και αυτό μας έχει οδηγήσει στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές λοιπόν, το στήριγμα μας και το ασφαλέστερο καταφύγιο δεν είναι άλλο από τις διαχρονικές και αιώνιες αξίες, όπως αυτές εκφράζονται και διδάσκονται μέσα από το Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξο πίστη μας. Στα χρόνια τα δικά μας οι σύγχρονοι Άγιοι και Γέροντες της εποχής μας, μας διδάξαν (με λόγους και πράξεις), μας κάλεσαν σε μετάνοια (με διάκριση) και μας έφεραν ξανά στην αγκαλιά του Κυρίου μας και κοντά στην Εκκλησία.

Τους γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία που γράφτηκαν γι’ αυτούς, από τις ομιλίες τους και κάποιοι είχαν την ευλογία να τους γνωρίσουν και από κοντά. Οι λόγοι τους άγγιξαν την ψυχή μας, μας συγκίνησαν και μας έφεραν πιο κοντά στον Θεό. Κράτησαν άσβεστο το Φως της Ορθοδοξίας και το μεταλαμπαδεύσανε και στην δική μας γενιά.

Ο Άγιος Παϊσιος, ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος. Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Όσιος Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, Ο Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ, ο Π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ο Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Π. Φιλόθεος Ζερβάκος, ο Ευσέβιος Γιαννακάκης, ο Γέρων Άνθιμος Μικραγιαννανίτης, ο Π. Αμβρόσιος Λάζαρης, ο Π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, ο Π. Δημήτριος Γκαγκαστάθης, ο Άγιος Ιωσήφ ο Σπηλαιώτης, ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης και όλη αυτή η χρυσή γενιά Πατέρων, Γερόντων, Μοναχών και Ασκητών, που στην πλειοψηφία τους ζήσανε τον προηγούμενο αιώνα, μας άφησαν ως παρακαταθήκη τους λόγους, τις διδαχές και τα κηρύγματά τους. Μας δίδαξαν με την ίδια τους την ζωή και μας κάλεσαν σε πνευματικό αγώνα και μετάνοια…

Αυτοί λοιπόν, οι σύγχρονοι Άγιοι και Γέροντες της Ορθοδοξίας, θα πρέπει να είναι για εμάς ο Φάρος και ο Οδηγός για την ζωή μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους. Και όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Άγιος Παϊσιος:

«Αυτό που θα βοηθήσει θετικά τους ανθρώπους σήμερα είναι το παράδειγμά μας το χριστιανικό και η ζωή μας η χριστιανική. Τους Χριστιανούς πρέπει να τους διακρίνει η πνευματική λεβεντιά και η αρχοντιά – η Θυσία…».

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΜΕ ΜΩΒ ΖΙΡΚΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18

59,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός B4-X

92,00 

Ασημένιος κουφωτός σταυρός 925° επιχρυσωμένος, με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 3,3×4,5 εκ.

Γνήσιο Βυζαντινό Θυμίαμα Αγίου Όρους σε ΚΑΣΕΤΙΝΑ 8 αρωμάτων 120gr

10,00 

Παρασκευάζεται χειροποίητα από κελιώτες μοναχούς των Καρυών του Αγίου Όρους,
Έχει πολύ δυνατό και βαθύ άρωμα με επιπρόσθετη ποσότητα αιθέριου ελαίου, ώστε να ευωδιάζει για περισσότερη ώρα από ό,τι τα άλλα θυμιάματα που κυκλοφορούν. Κατά την καύση στο καρβουνάκι μένει στερεό και δεν υγροποιείται. Αυτό οφείλεται στον ειδικό τρόπο με τον οποίο οι πατέρες το παρασκευάζουν και στο άριστο λιβάνι που χρησιμοποιούν.

Παναγία η Πορταϊτισσα

95,00 

Αγιορείτικη Μεταξοτυπία, Κορνίζα-Τζάμι, Ιερόν Κελίον Αγίου Νικολάου Μπουραζερίου, Άγιον Όρος

Διαστάσεις: 23×28 εκ.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ

45,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΕΣ

95,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.

Άγιος Αντώνιος

80,00 

Μεταξοτυπία με τον Άγιο Αντώνιο σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι, φτιαγμένη στην Σκήτη Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος.

Διαστάσεις: 23×28 εκ.