Φτιάχνουμε αυθεντική πίτσα ΒΒQ στο σπίτι

Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και σας την δείχνω ακριβώς όπως την κάνω τα τελευταία 10 χρόνια σε πιτσαρίες και ιταλικά εστιατόρια για να την κάνετε και εσείς στο σπίτι σας και να την απολαμβάνετε παρέα με τους φίλους σας. Επίσης, σας δείχνω πως να μαγειρεύετε το κοτόπουλο για την συγκεκριμένη πίτσα σε μόλις 12 λεπτά για να είναι ζουμερό και ποιο είναι το μυστικό μου για την χρήση της BBQ sauce για να έχουμε τέλεια και ισορροπημένη γεύση στην πίτσα μας.

[sc name=”stayroi-mentagion-agioi-agies” ][/sc]

Την ζύμη μας θα την κάνουμε με την μέθοδο Poolish για να είναι ακόμα πιο αφράτη και φουσκωτή η πίτσα μας.

Προετοιμασία Poolish

Υλικά:
310 γρ. αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ. ξηρή μαγιά

Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπολ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 πίτσες των 33cm)

Υλικά:
620 γρ.Poolish
160 γρ. αλεύρι
15 γρ. αλάτι
15 ml ελαιόλαδο

• Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
• Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο.
• Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
• Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ.
• Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας

Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Υλικά Πίτσας (για 1 πίτσα):
7 ντοματίνια
70γρ .μπέικον κομμένο σε κυβάκια
150γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
200ml σάλτσα ντομάτας
200γρ. gouda και mozzarella
BBQ sauce

Tip 2: Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγη BBQ sauce και ανακατεύουμε.

Eκτέλεση:
• Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας.
• Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω.
• Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υλικά μας (gouda, κοτόπουλο, μπέικον, ντοματίνια και mozzarella στο τέλος).
• Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά).
• Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.

πηγή