Όμορφα μηνύματα

Γιατί η προσευχή φέρνει αγαθούς καρπούς στην ψυχή μας;

Ισχυρίζονται μερικοί ότι από την προσευχή προέρχεται πλάνη. Αυτό είναι λάθος. Η πλάνη προέρχεται από την αυθαιρεσία και όχι από την προσευχή.
Όλοι οι Άγιοι προσευχόταν πολύ και προτρέπουν τους άλλους στην προσευχή.
Η προσευχή είναι το καλύτερο έργο για την ψυχή. Με την προσευχή ερχόμαστε στον Θεό.
Με την προσευχή ζητούμε την ταπείνωση, την υπομονή, και κάθε αγαθό. Όποιος μιλάει εναντίον της προσευχής, είναι ολοφάνερο πως ποτέ δεν γεύτηκε πόσο αγαθός είναι ο Κύριος και πόσο πολύ μας αγαπά. Από το Θεό δεν προέρχεται κανένα κακό.
Όλοι οι Άγιοι προσευχόταν αδιάλειπτα, ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν έμειναν χωρίς προσευχή. Όταν χάσει την ταπείνωση η ψυχή, χάνει συνάμα και τη χάρη και την αγάπη για τον Θεό, και τότε σβήνει η φλογερή προσευχή. Όταν, όμως, η ψυχή αποκτήσει την ταπείνωση και απαλλαγεί από τα πάθη, τότε της δίνει ο Κύριος τη χάρη Του, και προσεύχεται με θερμά δάκρυα η ψυχή για τους εχθρούς της, όπως και για τον εαυτό της, αλλά και για όλον τον κόσμο.
Όποιος αγαπάει τον Κύριο, σκέφτεται πάντα Εκείνον και η θύμηση του Θεού γεννά την προσευχή.Αν δεν θυμάσαι τον Κύριο, τότε δεν θα προσεύχεσαι, και χωρίς την προσευχή δεν θα παραμείνει η ψυχή στην αγάπη του Θεού, γιατί η χάρη του Αγίου Πνεύματος έρχεται με την προσευχή.