Επίκαιρα, Νέα Τάξη

Η ΔΕΘ φέρνει ταυτότητες, τσιπάκι, Προσωπικό Αριθμό και περιορισμό των μετρητών!

Στελέχη του καθεστώτος έχουν ήδη προβεί σε ορισμένες προαναγγελίες…

Πολύ λιγότερα μέτρα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις φέρνει η φετινή μετεκλογική ΔΕΘ.

Ταυτότητες με τσιπάκια, μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, περιορισμός των μετρητών και Προσωπικός Αριθμός αναμένονται μεταξύ άλλων να ανακοινωθούν προσεχώς από τον Μητσοτάκη.

Λιγότερα μετρητά

Δέσμη μέτρων για την χρήση των ψηφιακών εργαλείων και τον περιορισμό των μετρητών θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κούλης στη ΔΕΘ ώστε να υπάρξουν υποτίθεται γρήγορα αποτελέσματα στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξή του.

Ο πόλεμος εξάλλου που έχει κηρύξει η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα μετρητά συνεχίζεται. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά (ειδικά από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά) η χρήση του φυσικού χρήματος.

«Ένα από τα θέματα που μελετάμε είναι η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών…θέλουμε να δούμε πως θα έχουμε ένα σύστημα, το οποίο, χωρίς να θίγει την επιχειρηματικότητα και χωρίς να δημιουργεί ζητήματα νομικής φύσεως θα οδηγεί σε πιο δίκαιη φορολόγηση, τέτοια που να ικανοποιεί και το περί δικαίου αίσθημα» ισχυρίζεται ο υπουργός.

«Ναυαρχίδα της προσπάθειάς μας θα είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και την ΑΑΔΕ για να κάνει τους αντίστοιχους ελέγχους. Εκεί θα ασχοληθώ προσωπικά ώστε να μην ξεφύγουμε από τα χρονοδιαγράμματα και στους πρώτους μήνες του 2024 να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση 450.000 επιχειρήσεων. Παράλληλα προχωρούν οι πρωτοβουλίες για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, για το myDATA και τη γενίκευση αυτών των πρωτοβουλιών».

Ταυτότητες με τσιπάκι

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές…συστάσεις, καθώς πρόκειται για το θέμα των ημερών.

Το απόλυτο εργαλείο ελέγχου, οι ηλεκτρονικές ταυτότητες που θα είναι ψηφιακές και σε σχήμα πιστωτικής κάρτας θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Κούλη στη ΔΕΘ.

Η έκδοσή τους θα ξεκινήσει μερικές ημέρες μετά, στις 25 Σεπτεμβρίου. Το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ και θα έχουν διάρκεια 10 έτη.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα θα περιέχει μεταξύ άλλων και στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης (MRZ).

  • Προσωπικός Αριθμός

Καθεστωτικά στελέχη και προπαγανδιστικά ΜΜΕ έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες και στον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη, μία μεταρρύθμιση που το καθεστώς επιθυμεί εδώ και πολλά χρόνια στη Πατρίδα μας.

Πρόκειται για έναν μοναδικό για κάθε πολίτη αριθμό που θα αντικαθιστά το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον ΑΔΤ και τον Αριθμό Διαβατηρίου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Προσωπικό Αριθμό να ανακοινώνεται μεν στη ΔΕΘ, αλλά να μην εφαρμόζεται ακαριαία όπως οι ταυτότητες, αλλά λίγο αργότερα, πιθανότατα στο τέλος του 2023.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Π.Α. θα συμπεριληφθεί (όταν βγει) στις νέες ταυτότητες.

Γεια σας

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, ένα κάθε εβδομάδα.

Δεν στέλνουμε spam!