Η NEC λανσάρει βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου για ταυτόχρονο έλεγχο ταυτότητας σε κίνηση. Η εφαρμογή ξεκινά σε Ιαπωνία και Η.Π.Α με στόχο να υιοθετηθεί σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως…

Η NEC λανσάρει βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου για ταυτόχρονο έλεγχο ταυτότητας σε κίνηση. Η εφαρμογή ξεκινά σε Ιαπωνία και Η.Π.Α με στόχο να υιοθετηθεί σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως…

Η NEC λανσάρει βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου για ταυτόχρονο έλεγχο ταυτότητας σε κίνηση. Η εφαρμογή ξεκινά σε Ιαπωνία και Η.Π.Α με στόχο να υιοθετηθεί σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως…

Η NEC λανσάρει βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου για ταυτόχρονο έλεγχο ταυτότητας σε κίνηση. Η εφαρμογή ξεκινά σε Ιαπωνία και Η.Π.Α με στόχο να υιοθετηθεί σε όλα τα αεροδρόμια παγκοσμίως…

Η εφαρμογή του συστήματος βιομετρίας προσώπου στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2024. Η πρόθεση της NEC είναι να εισαγάγει αυτό το σύστημα παγκοσμίως, ξεκινώντας με τις αρχικές αναπτύξεις στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σιγκαπούρη.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου ενσωματώνει χαρακτηριστικά που λαμβάνουν υπόψη τα μοτίβα κίνησης και τα χαρακτηριστικά των ρούχων. Αυτή η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ακρίβεια του συστήματος στον εντοπισμό και την επιβεβαίωση ατόμων σε δυναμικά περιβάλλοντα. Η NEC αναφέρει σε διαφημιστικό της ότι το σύστημα δεν αφορά απλά την αναγνώριση προσώπου, αλλά πρόκειται για την «υπέρβαση των ορίων της εγκληματολογικής τεχνολογίας», μιλώντας για επαναπροσδιορισμό στις ψηφιακές έρευνες και την «επένδυση σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία ενισχύει τη δικαιοσύνη»…

Πηγή: biometricupdate.com
Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

Η NEC Corporation έχει λανσάρει ένα νέο βιομετρικό σύστημα, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου για τον έλεγχο ταυτότητας ατόμων ακόμα και όταν κινούνται, αντιμετωπίζοντας μια ολοένα και πιο κοινή απαίτηση για πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια. Το σύστημα μπορεί να ελέγξει την ταυτότητα μεγάλου αριθμού ατόμων, επεξεργάζοντας έως και 100 άτομα ανά λεπτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η NEC λέει ότι μειώνει την ανάγκη για φυσικά εμπόδια, μειώνοντας έτσι τη συμφόρηση και τους χρόνους αναμονής. Μάλιστα η ίδια η NEC αναφέρει σε διαφημιστικό της ότι το σύστημα δεν αφορά μόνο την αναγνώριση προσώπου, αλλά πρόκειται για την «υπέρβαση των ορίων της εγκληματολογικής τεχνολογίας», μιλώντας για επαναπροσδιορισμό στις ψηφιακές έρευνες και την «επένδυση σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία ενισχύει τη δικαιοσύνη».

…………………………………

Σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση: Μην ξεχνάμε ότι ήδη η Γαλλία, ως διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, εφάρμοσε ακραία διεισδυτικές μεθόδους μαζικής ψηφιακής παρακολούθησης με την χρήση ιδιαίτερα εξελιγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία λειτούργησε ως πύλη και πεδίο δοκιμών για τη μετάβαση στην ψηφιοποίηση και τα βιομετρικά δεδομένα των πολιτών. Άλλωστε σε προηγούμενο μας άρθρο είχαμε αναφέρει πως Οι υπερεθνικοί εταιρικοί τεχνολογικοί γίγαντες ήδη δημιουργούν μια τεράστια βάση δεδομένων με ηχογραφήσεις φωνής, αποτυπώματα δακτύλων και παλάμης, σαρώσεις προσώπου και αμφιβληστροειδούς… με σκοπό τη χρήση βιομετρικών δεδομένων μέσα στο 2024…

Και αν θεωρείτε πως όλο αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια του κοινού σε χώρους με μεγάλο πληθυσμό, μάλλον πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Σε μερικά χρόνια από σήμερα, η Αστυνομία θα παύσει να καταδιώκει βιαστές και δολοφόνους (αυτοί πλέον δεν θα αποτελούν απειλή για την κοινωνία, αφού θα είναι «τσιπαρισμένοι», και άρα ελεγχόμενοι), ενώ ως «εγκληματίες του Μέλλοντος», θα θεωρούνται εκείνοι οι πολίτες που θα αρνηθούν να υποκύψουν στο καθεστώς της ψηφιακής, βιομετρικής αλλά και γενετικής επιτήρησης

………………………………

Σύμφωνα με τα δεδομένα της IATA Sustainability and Economics, η κυκλοφορία των αεροδρομίων της Ιαπωνίας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2041. Η εφαρμογή του συστήματος βιομετρίας προσώπου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2024. Η πρόθεση της NEC είναι να εισαγάγει αυτό το σύστημα παγκοσμίως, ξεκινώντας με τις αρχικές αναπτύξεις στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σιγκαπούρη.

Η NEC είναι ένας σημαντικός προμηθευτής βιομετρικών στοιχείων αεροδρομίου σε όλο τον κόσμο, με πρόσφατα παραδείγματα να κυκλοφορεί στο αεροδρόμιο Haneda της Ιαπωνίας . Η αμερικανική θυγατρική της εταιρείας NEC NSS σημείωσε επίσης υψηλούς βαθμούς στο Ράλλυ Βιομετρικής Τεχνολογίας DHS 2022, το οποίο αξιολόγησε τη βιομετρική αντιστοίχιση για ομάδες ατόμων σε περιβάλλοντα αεροδρομίου.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου ενσωματώνει χαρακτηριστικά που λαμβάνουν υπόψη τα μοτίβα κίνησης και τα χαρακτηριστικά των ρούχων. Αυτή η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ακρίβεια του συστήματος στον εντοπισμό και την επιβεβαίωση ατόμων σε δυναμικά περιβάλλοντα. Το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει οπτικές ειδοποιήσεις μέσω εναέριων οθονών, επιτρέποντας την άμεση προσοχή σε μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες. Υποστηρίζει επίσης ενσωμάτωση με γυαλιά AR και συστήματα χαρτογράφησης προβολής.

Η NEC δηλώνει ότι το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί με ελάχιστες απαιτήσεις υλικού, χρησιμοποιώντας μόνο μία κάμερα και ένα τερματικό άκρου “μέγεθος παλάμης”. Το τερματικό είναι εξοπλισμένο με επιτάχυνση υλικού για επεξεργασία αναγνώρισης προσώπου και μπορεί να διαχειριστεί υπολογισμούς για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας σε πραγματικό χρόνο επιτόπου.

Η NEC υπογραμμίζει επίσης τις ισχυρές επιδόσεις της στις αξιολογήσεις απόδοσης αναγνώρισης προσώπου 1:N του NIST στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία παρουσίασε αυτό το σύστημα στους υπαλλήλους της στα κεντρικά γραφεία του Τόκιο τον Ιούλιο του 2024. Νωρίτερα φέτος, η NEC εφάρμοσε το σύστημα ελέγχου πρόσβασης με αναγνώριση προσώπου για τους 20.000 υπαλλήλους της στην Ιαπωνία. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να έχουν πρόσβαση σε πολυλειτουργικούς εκτυπωτές και ντουλάπια γραφείου.

 

https://ellinikiafipnisis