Επίκαιρα

Η Ώρα μηδέν πλησιάζει: Τελεσίγραφο της Ρωσίας στον Ερντογάν για την Συρία

Η Ρωσία μετέφερε επιπλέον περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία – Ρωσικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν στη βόρεια Συρία, προετοιμάζονται για επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού.

Ηώρα μηδέν είναι πιθανό να πλησιάζει, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αναπτύσσει ενισχύσεις στις δύο ασταθείς βόρειες περιοχές της Συρίας.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί, ενισχύοντας τις βορειοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας. Οι ενισχύσεις περιλάμβαναν κύρια άρματα μάχης M60 Sabra MK II, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ACV-15 και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Αυτές είναι σημαντικές αναπτύξεις και μια ισχυρή ένδειξη του χάους που έρχεται.

Στη βορειοδυτική περιοχή, οι ενισχύσεις βρίσκονταν στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ, όπου η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα έχει τον έλεγχο. Οι ενισχύσεις αναπτύχθηκαν κοντά στις κατεχόμενες από τους Τούρκους πόλεις Τελ Αμπιάντ στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα και Ρας αλ-Αΐν στη βόρεια ύπαιθρο της Αλ Χασάκα.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, όλοι οι ένοπλοι σχηματισμοί έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και περιμένουν να ξεσπάσουν μάχες ανά πάσα στιγμή.

Λίγες ώρες πριν την τουρκική επίθεση στη Συρία, η Ρωσία έστειλε ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο στην Τουρκία.

Η επίσημη επίθεση του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, που αναμένεται να ξεκινήσει, συνοδεύτηκε από  ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο από τη Ρωσία που είχε ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ρωσίας και της Τουρκίας, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Η ρωσική παρουσία στο Κομπάνι παραμένει
  • Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός δεν περιλαμβάνεται στην περιοχή του Κομπάνι 
  • Ο αυτοκινητόδρομος Μ4 θα παραμείνει υπό τον κοινό ρωσοτουρκικό έλεγχο
  • Ο έλεγχος  του Αυτοκινητόδρομου Μ4 στην περιοχή Έριχ,  θα περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για τις απαιτήσεις της ρωσικής πλευράς, κάτι που συνεπάγεται το γεγονός ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να συζητήσει άλλες συμφωνίες με την Άγκυρα και, προφανώς, η άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με αυτές τις απαιτήσεις επιτρέπει στη Ρωσία να αρχίσει να ενεργεί εξαιρετικά «σκληρά» εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και μαχητών που ελέγχονται από την Άγκυρα, ειδικά μετά από χτύπημα του τουρκικού στρατού σε τοποθεσία  ρωσικής στρατιωτικής βάσης .

«Οι σκληρές απαιτήσεις της Ρωσίας για τη Συρία, είναι απόδειξη ότι η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και εάν η τουρκική πλευρά αρνηθεί να εκπληρώσει το τελεσίγραφο, οι απώλειες για την Άγκυρα, τόσο από πλευράς δυνάμεων κατοχής όσο και από πλευράς ελεγχόμενων εδαφών, θα είναι απλώς τεράστιες , – σημειώνει  αναλυτής.

Νωρίτερα αναφέρθηκε, ότι η Ρωσία μετέφερε επιπλέον περισσότερα από 20 μαχητικά στην αεροπορική βάση στην πόλη Kamyshly.

Η Ρωσία μετέφερε επιπλέον περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, τα  οποία θα χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις κατά της τουρκικής εισβολής στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας και για την απελευθέρωση των περιοχών που κατέχονται από τρομοκράτες στο Idlib.

Μιλάμε για μεταφορά στην αεροπορική βάση Kamyshly τεσσάρων μαχητικών MiG-29, πέντε μαχητικών Su-35 και 12 μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34. Επιπλέον, πηγές αναφέρουν επίσης την εμφάνιση τουλάχιστον δύο επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 στην αεροπορική βάση των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο Kamyshly, τα οποία επίσης μεταφέρθηκαν επιπλέον στη Συρία από ρωσικό έδαφος.

Η μεταφορά τόσο μεγάλου αριθμού μαχητικών των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων στη Συρία, μαρτυρεί την προετοιμασία εκ μέρους της Ρωσίας μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης. 

Επιπλέον, προφανώς, αυτό οφείλεται εν μέρει στις προθέσεις για έναρξη της απελευθέρωσης της Ιντλίμπ και άλλων επαρχιών στη βορειοδυτική Συρία και εν μέρει στην αντεπίθεση του τουρκικού στρατού, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί όχι μόνο σε κουρδικές μονάδες και θέσεις του συριακού στρατού, αλλά και Ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αφού οι τελευταίες φέρονται να εμποδίζουν τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης από τον τουρκικό στρατό, για την οποία η Τουρκία έχει ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια σχετικά με αυτό από τη διοίκηση των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία. Προφανώς, ρωσικά μαχητικά αναπτύχθηκαν στην Αραβική Δημοκρατία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική στρατιωτική βάση στο Ain Iss ενισχύθηκε περαιτέρω  καθώς τα ρωσικά στρατεύματα δεν την εγκατέλειψαν.

Παρά τις δηλώσεις πηγών του συριακού στρατού και των κουρδικών σχηματισμών, ότι ο ρωσικός στρατός είχε εγκαταλείψει τις στρατιωτικές τους βάσεις και τα σημεία παρατήρησης στην Άιν Ίσσα, έγινε γνωστό ότι, στην πραγματικότητα, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διατηρούν τη στρατιωτική τους παρουσία. Επιπλέον, η ρωσική βάση ενισχύθηκε περαιτέρω και ενισχύθηκε με όπλα και εξοπλισμό, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή» στη Συρία και επιχειρήσει να επιτεθεί στον ρωσικό στρατό.

Επιπλέον, ο αριθμός του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού αυξήθηκε σημαντικά. Αυτό δείχνει, ότι η Ρωσία όχι μόνο θα πραγματοποιήσει επιτήρηση, αλλά θα αποτρέψει και οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή σε περίπτωση ανοιχτής επίθεσης.

Υπάρχουν ορισμένες ανεπιβεβαίωτες ενδείξεις, ότι η Τουρκία ξεκίνησε μονομερώς τη ρήξη συμφωνιών με τη Ρωσία, αφού προχθές ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ενεργά τις θέσεις των Τούρκων μαχητών στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι και επίσης ετοιμάζεται να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας, για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ 925 ΜΕ AQUA MARINA ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ 18Κ

155,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΕΤΡΑ ΑΣΗΜΙ 925

70,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΜΕ ΜΩΒ ΖΙΡΚΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18

59,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ COPPER ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΖΙΡΚΟΝ ΑΣΗΜΙ 925

95,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Παναγία Παραμυθία

130,00 

Επάργυρη εικόνα σε κορνίζα – τζάμι με την Παναγία την Παραμυθία. Aντίγραφον Θαυματουργής Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Διαστάσεις εικόνας: 24,5×31,5 εκ.

 

Η ιστορία της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας

Είναι τοιχογραφία του 14ου αιώνα που παλαιότερα βρισκόταν στον εξωνάρθηκα, μπροστά από το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, και αργότερα μεταφέρθηκε σε προσκυνητάρι στο ομώνυμο παρεκκλήσιο. Παλιά υπήρχε η συνήθεια βγαίνοντας οι πατέρες από το καθολικό να ασπάζονται την εικόνα, και ο ηγούμενος να παραδίδει τα κλειδιά της μονής στον θυρωρό. Η παράδοση αναφέρει ότι μια μέρα, στα βυζαντινά ακόμη χρόνια, δίνοντας ο ηγούμενος τα κλειδιά στο θυρωρό, άκουσε τα εξής λόγια από την εικόνα: “Μην ανοίξετε σήμερα τις πύλες της μονής, αλλά ανεβείτε στα τείχη και διώξτε τους πειρατές”. Η φωνή επανέλαβε για δεύτερη φορά τα ίδια λόγια. Στρέφοντας το βλέμμα του ο ηγούμενος προς τα εκεί είδε το θείο βρέφος να απλώνει το χέρι του για να σκεπάσει το στόμα της μητέρας του λέγοντας: “Άφησέ τους να τιμωρηθούν από τους πειρατές όπως τους αξίζει”. Αλλά η Παναγία, πιάνοντας το χέρι του Χριστού και στρέφοντας λίγο το κεφάλι, επανέλαβε τα ίδια λόγια. Οι μοναχοί αμέσως έτρεξαν στα τείχη και πράγματι διαπίστωσαν ότι οι πειρατές είχαν περικυκλώσει τη μονή και περίμεναν το άνοιγμα της πύλης για να την λεηλατήσουν. Εξαιτίας όμως της θαυματουργικής επέμβασης της Θεοτόκου η μονή σώθηκε. Η εικόνα πάντως διατήρησε έκτοτε τις τελευταίες κινήσεις των θείων προσώπων. Από τότε οι μοναχοί διατηρούν ακοίμητο το καντήλι μπροστά της, τελούν θεία λειτουργία κάθε Παρασκευή και ψάλουν καθημερινά παράκληση. Παλαιότερα υπήρχε η συνήθεια να γίνονται σ’ αυτό το παρεκκλήσιο οι κουρές των μοναχών. Με αυτήν την εικόνα συνδέεται και ο βίος του οσίου Νεοφύτου που διατέλεσε «προσμονάριος» στο ίδιο παρεκκλήσιο. Κάποτε ο όσιος στάλθηκε από τη μονή για να υπηρετήσει ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο μετόχι στην Εύβοια. Εκεί ασθένησε βαριά και παρακάλεσε την Παναγία να τον αξιώσει να πεθάνει στη μονή της μετανοίας του. Αμέσως τότε άκουσε μια φωνή να του λέει: “Νεόφυτε, πήγαινε στην μονή και μετά από ένα χρόνο να είσαι έτοιμος”. Ο όσιος ευχαρίστησε την Παναγία για την παράταση ζωής που του δόθηκε και διέταξε τον υποτακτικό του να ετοιμάσει τα της επιστροφής. Πράγματι, μετά την παρέλευση έτους, αφού κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων, και ενώ ανέβαινε τη σκάλα, ο όσιος άκουσε πάλι μπροστά στο παρεκκλήσιο της Παραμυθίας τη φωνή της Παναγίας: “Νεόφυτε, ο καιρός της εξόδου σου έφτασεν”. Όταν πήγε στο κελί του, αδιαθέτησε και, αφού έλαβε συγχώρεση από όλη την αδελφότητα, παρέδωσε το πνεύμα.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ 925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΖΙΡΚΟΝ ΠΕΤΡΕΣ

130,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991.