Επίκαιρα

Η Pfizer απαιτεί τραπεζικά αποθεματικά, στρατιωτικές βάσεις και κτίρια πρεσβειών ως εγγύηση για τα εμβόλια COVID-19!!

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer  κρατά κυρίαρχες κυβερνήσεις σε ομηρία με αντάλλαγμα λύτρα, θέτοντας παράξενες απαιτήσεις ζητώντας τραπεζικά αποθέματα, κτίρια πρεσβειών και στρατιωτικές βάσεις ως εγγύηση ως αντάλλαγμα για τα εμβόλια COVID-19 .

Η εταιρεία Pfizer με έδρα τις ΗΠΑ κρατά κυβερνήσεις για λύτρα, παρεμβαίνοντας στη νομοθεσία τους, και ακόμη και απαιτώντας στρατιωτικές βάσεις ως εγγύηση.

Η Pfizer ζήτησε από την Κυβέρνηση της Αργεντινής να αποζημιωθεί για το κόστος τυχόν μελλοντικών αστικών αγωγών , ανέφερε η WION .

Εάν κάποιος καταθέσει αστική αγωγή εναντίον της Pfizer στην Αργεντινή και κερδίσει την υπόθεση, η κυβέρνηση της Αργεντινής και όχι η Pfizer  θα πληρώσει την αποζημίωση.

Έτσι, το κοινοβούλιο της Αργεντινής ψήφισε νέο νόμο τον Οκτώβριο του 2020, αλλά η Pfizer ήταν δυσαρεστημένη με τη διατύπωση του.

Σύμφωνα με τον νόμο, η Pfizer πρέπει τουλάχιστον να πληρώσει για αμέλεια, για τα δικά της λάθη εάν συμβεί να κάνει κάποιο στο μέλλον.

Η Pfizer το απέρριψε, στη συνέχεια η Αργεντινή προσφέρθηκε να τροποποιήσει τον νόμο για να ορίσει πιο ξεκάθαρα την αμέλεια – για να συμπεριλάβει μόνο την διανομή και την παράδοση εμβολίων από αμέλεια.

Η Pfizer όμως δεν ήταν ακόμη ικανοποιημένη και ζήτησε την τροποποίηση του νόμου με ένα νέο διάταγμα, το οποίο η Αργεντινή αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, η Pfizer  ζήτησε από την Αργεντινή  να αγοράσει μια διεθνή ασφάλιση για να πληρώσει πιθανές μελλοντικές υποθέσεις εναντίον της Pfizer, απαίτηση με την οποία η Αργεντινή συμφώνησε.

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, τον Δεκέμβριο του 2020, η Pfizer επέστρεψε ξανά με περισσότερες απαιτήσεις.

Και αυτή τη φορά η Pfizer απαίτησε τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής ως εγγύηση.

Η Pfizer ζήτησε από την Αργεντινή να θέσει σε κίνδυνο τα τραπεζικά της αποθέματα, τις στρατιωτικές βάσεις και τα κτίρια της πρεσβειών της.

Η Αργεντινή δεν συμφώνησε με τα αιτήματα της Pfizer.

Μια άλλη χώρα που η Pfizer υπέβαλλε τόσο περίεργες απαιτήσεις είναι με η Βραζιλία.

Η Pfizer είπε στην Κυβέρνηση της Βραζιλίας να δημιουργήσει ένα ταμείο εγγύησης και να καταθέσει χρήματα σε ξένο τραπεζικό λογαριασμό.

Στις 23 Ιανουαρίου 2021 – το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας δημοσίευσε μια δήλωση αναφέροντας αποσπάσματα από τις ρήτρες των προ-συμβάσεων με την Pfizer.

Ακολουθεί μια λίστα με τις απαιτήσεις της Pfizer:

  • Η Βραζιλία παραιτείται της κυριαρχίας των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό υπέρ της Pfizer,
  • ότι οι νόμοι της γης – δεν εφαρμόζονται για την Pfizer,
  • ότι η Βραζιλία λαμβάνει υπόψη την καθυστέρηση παράδοσης,
  • ότι η Pfizer δεν τιμωρείται για καθυστερημένη παράδοση, και
  • ότι σε περίπτωση παρενεργειών, η Pfizer εξαιρείται από κάθε αστική ευθύνη.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατήγγειλε αυτές τις ρήτρες ως καταχρηστικές.

Η συμφωνία της Pfizer με τη Βραζιλία απέτυχε επίσης.

Η Pfizer ήθελε ακόμη και την Ινδία να παραγγείλει τα εμβόλια COVID-19 χωρίς να διενεργηθούν τοπικές δοκιμές για τα εμβόλια .

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της BioNTech Dr.Ugur Sahinτο εμβόλιο COVID-19 που σχεδίασε για τη Pfizer σχεδιάστηκε σε λίγες ώρες σε μία μόνο ημέρα στις 25 Ιανουαρίου 2020.

Κανένα άλλο εμβόλιο στην ιστορία δεν έχει δημιουργηθεί και κατασκευαστεί τόσο γρήγορα.

Προηγουμένως, το ταχύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από την GreatGameIndia , η Pfizer έχει πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στον μεγαλύτερο διακανονισμό απάτης στην υγεία στην ιστορία για την επίλυση της ποινικής και αστικής ευθύνης που προκύπτει από την παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων.

Ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε πάνω από 57 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τραυματισμούς και θανάτους από εμβόλια μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή