Ορθοδοξία

Η ‘’ξεχασιά’’ που έσωσε τον φοιτητή από τον γκουρού, με την ευχή του Οσίου Παϊσίου

~ Κοντά στο έτος 1980 στη Θεσσαλονίκη, ένας φοιτητής παρασύρθηκε από άλλους φοιτητές που μιλούσαν για τους γκουρού του Ινδουισμού και τον έπιασε μεγάλη μανία να επισκεφθεί ένα γκουρού στο Θιβέτ. 

Προτού όμως ξεκινήσει για την Ινδία, πήγε στο Άγιο Όρος στο Κελίον της Παναγούδας, όπου ασκήτευε ο Όσιος Παΐσιος.  Ανέφερε στον αγιασμένο Γέροντα της Παναγούδας την απόφασή του να επισκεφθεί τον πλανεμένο γκουρού στο Θιβέτ.

Ο Όσιος Παΐσιος λυπήθηκε πάρα πολύ και προσπάθησε να τον αποτρέψει από την απόφαση του αυτή.   Ο φοιτητής όμως ήταν ανένδοτος.  Δεν ήθελε να ακούσει τίποτα.  Αφού ο Όσιος Παΐσιος είδε ότι δεν πείθεται, του είπε ότι θα προσεύχεται γι’ αυτόν.  Ο φοιτητής τελικά πήγε στο Θιβέτ, εκεί όπου ήταν ο ινδουιστής γκουρού.  Γεμάτος αγωνία και ταραχή έπιασε σειρά για να δει τον πλανεμένο γκουρού.  Όταν όμως έφτασε η σειρά του, ένας εκεί άνθρωπος του γκουρού του είπε ότι δεν θα έβλεπε άλλους την ημέρα εκείνη και έτσι έπρεπε να πάει την  επόμενη μέρα.

Δεν ανησύχησε γιατί θα ήταν πιο εύκολο γι’ αυτόν να πραγματοποιήσει την εμμονή του αυτή, γιατί ο γκουρού θα δεχόταν τον κόσμο κάτω από ένα δέντρο.  Όμως και πάλι δεν κατάφερε να τον δει, γιατί δεν αισθανόταν καλά ο γκουρού και έτσι μετατέθηκε η συνάντηση για την επόμενη μέρα.  Την επόμενη μέρα θα δεχόταν ο γκουρού τον κόσμο στο δωματιάκι του.

Μπήκε λοιπόν στη γραμμή την  επόμενη μέρα για να μιλήσει με τον γκουρού.  Έφτασε σε κάποια στιγμή έξω από το δωματιάκι του γκουρού, αλλά την ώρα που δοκίμασε να μπει, στη βιασύνη του επάνω δεν πρόσεξε και κτύπησε δυνατά το κεφάλι του στο πάνω μέρος της πόρτας, για τον λόγο ότι ήταν χαμηλή η πόρτα και τον απομάκρυναν σχεδόν μισολυπόθυμο οι βοηθοί του γκουρού.

Την άλλη μέρα πήγε πάλι.  Σαν έφτασε έξω από τη μικρή πόρτα του δωματίου του γκουρού, ο φοιτητής ‘’ξέχασε’’ κι έκανε τον σταυρό του τη στιγμή μου έμπαινε στο δωμάτιο του γκουρού.  Η ‘’ξεχασιά’’ αυτή είχε αποβεί σωτήρια για τον νεαρό φοιτητή, γιατί ο ψευδοήρεμος γκουρού άρχισε να ουρλιάζει και να του ζητά να φύγει, φωνάζοντας με αγριάδα ‘’φύγε – φύγε, κάτι με καίει’’.  Οι βοηθοί του γκουρού τον έδιωξαν και ο φοιτητής γύρισε στην Ελλάδα.   Σαν έφτασε στην Ελλάδα πήγε χωρίς να χάσει καιρό στο Άγιο Όρος στον Όσιο Παΐσιο να του παραπονεθεί λέγοντάς του ότι, ‘’ξέρω ότι προσευχόσουν για μένα’’, ένα παράπονο που αργότερα μετατράπηκε σε ευχαριστία για τη σωτήρια προσευχητική παρέμβαση του Οσίου Παϊσίου.

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

πηγή: fdimathan.wordpress.com
https://simeiakairwn.wordpress.com

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο.
Διαστάσεις 18×24

ΔΙΧΡΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΙ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙΑ ΠΕΤΡΕΣ

70,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιος σταυρός 9103-Χ

28,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο. Διαστάσεις σταυρού: 2×2,8 εκ.

ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΣΗΜΙ925 ΚΑΙ ΓΡΑΝΑΔΑ ΠΕΤΡΑ

47,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ξύλινο Κουτί Ορθογώνιο 2

36,00 

Ξύλινο κουτί σε σχήμα ορθογώνιου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λιβανοθήκη, λειψανοθήκη ή ως αποθηκευτικός χώρος για κάρτες ή οτιδήποτε

Ασημένιος σταυρός 9277-X

22,00 

Ασημένιος σταυρός 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με την Υπεραγία Θεοτόκο Διαστάσεις σταυρού: 1,8×2,4 εκ.

Παλαιολόγεια Συλλογή. Γνήσιο Βυζαντινό Θυμίαμα Αγίου Όρους σε συσκευασία 1 kgr

53,00 

Παρασκευάζεται χειροποίητα από κελιώτες μοναχούς των Καρυών του Αγίου Όρους,
Έχει πολύ δυνατό και βαθύ άρωμα με επιπρόσθετη ποσότητα αιθέριου ελαίου, ώστε να ευωδιάζει για περισσότερη ώρα από ό,τι τα άλλα θυμιάματα που κυκλοφορούν. Κατά την καύση στο καρβουνάκι μένει στερεό και δεν υγροποιείται. Αυτό οφείλεται στον ειδικό τρόπο με τον οποίο οι πατέρες το παρασκευάζουν και στο άριστο λιβάνι που χρησιμοποιούν.
Στα σχόλια, στο καλάθι, γράψτε το άρωμα που θα επιλέξετε από την συλλογή που θα δείτε παρακάτω.
Άνθος το Αμάραντο, Δειλινό, Σανταλόξυλο, Άνθη του Βοσπόρου, Ανατολή

Πίσω στη λίστα