Επίκαιρα

Η υπαρξιακή λύσσα για την δημιουργία εχθρών είναι αυτοσκοπός του

 Αναγνωρίζει ως καλούς  φίλους αυτούς που έχουν μια οικονομική άνεση. Θα του φανούν χρήσιμοι κάπου στο μέλλον. Όπως π.χ. το προσυνέδριο  της Ν.Δ με τους βαλτούς νεολαίους….που δήθεν με την δικιά του κυβέρνηση επέστρεψαν στον τόπο τους  και βρήκαν δουλειά.. Δεν είναι κάτι το παράξενο. Όπου πηγαίνει, όλα είναι στημένα. Κομπάρσοι, ηθοποιοί, τραμπούκοι βρίσκονται πάντα δίπλα του. Και το ξέρει. Το επιδιώκει. Το θαυμάζει. Δεν έχει ενδοιασμούς. Κορδώνεται και χαμογελάει με μεγαλομανία ψάχνοντας την αποδοχή. Οι άλλοι απλά δεν υπάρχουν. Δεν υφίστανται. Είναι ξεχασμένες οντότητες. Είναι ο παλιός κόσμος μιας άλλης εποχής. Είναι οι βάρβαροι. Είναι οι καθυστερημένοι. Τα φασιστικά παράσιτα. Οι εχθροί. Οι αντιδραστικοί. Oι αρκετά φτωχοί. Με δική του υπογραφή εξαφανίζει τους Λιγνίτες. Το χαίρεται άλλωστε. Το βλέπει ως επένδυση και το διαλαλεί.  Με δική του εντολή τα ΜΑΤ χτύπησαν κόσμο στην Κοζάνη. Mε δική εντολή ένα κομμάτι του λαού πληρώνει πανάκριβα τα Rapid….με δική του εντολή δίνονται οι ιθαγένειες στους λάθρο…ο φόβος στους ανθρώπους…ακόμα και η “διχόνοια” με δική του εντολή δημιουργήθηκε.. Η υπαρξιακή λύσσα για την δημιουργία εχθρών είναι αυτοσκοπός.

 
Ο παλιός ο κόσμος που δεν ντύνεται με Tom Ford, δεν ψωνίζει στην Madison Αvenue και δεν συχνάζει στο Κολωνάκι ή στο Εκάλη Club. Οι “βάρβαροι” που δεν σπουδάζουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Που δεν έχουν βγει ποτέ στο εξωτερικό… που δεν γνωρίζουν που πέφτει το Παρίσι…οι “μίζεροι” που δεν έχουν κινητό αξίας 1000 ευρώ και δεν ψωνίζουν Dior. Οι ανεύθυνοι, που φοβούνται την επιστήμη, δεν αναγνωρίζουν την Gay society …δεν είναι αρκετά φιλόζωοι…και πιστεύουν ακόμα σε ιδανικά…οι βλάκες που δεν μπορούν να στήσουν μια Offshore με κρατικό χρήμα…και χάνουν τα σπίτια τους από “μικρούς” φόρους…

Kάπου εκεί κοντά είναι η αλήθεια…κάπως έτσι βλέπει τον κόσμο.. ένας δυνάστης της νέας εποχής…του HARVARD, του YALE και του STANFORD, χωρίς ηθικές αρχές, ανελέητος στο χρήμα…ένας τύπος που βλέπει τον άνθρωπο ως αναλώσιμο βιομηχανικό προϊόν, ως αριθμό, για την ανοιχτή κοινωνία του Karl Popper…μια κοινωνία χωρίς πυξίδα….χωρίς πνεύμα…αναρχοαυτόνομη και πολυφυλετική. Σε μία κοινωνία των άπληστων αγορών, του καταναλωτισμού, νεανίζουσα, η φιλελεύθερη κουλτούρα της χωρίς πολιτισμικά σύνορα…

 
 
 Τον χαρακτήρα θρησκευτικών μεταστροφών ή ανακατατάξεων σε μια προσπάθεια θεραπείας των κοινωνιών χωρίς ηθικά προβλήματα…..με σκοπό την ολοκλήρωση της οργανικής θεωρίας. 
 
Μια φανταστική κοινωνία χωρίς εθνικό πρόσωπο….στην υπηρεσία της επιστήμης. Και η φτώχεια μιας δημοκρατίας είναι καλύτερη από την ευημερία…την ευημερία όπως ισχυρίζονται κάποιοι που εκπροσωπούν τον παλιό κόσμο. Ο ατομικισμός, ο ελεύθερος καταναλωτισμός, η λατρεία της νίκης με κάθε τίμημα, η επιστημονική “ηθικότητα”, η αστυνομία της σκέψης, η κυρίαρχη ιδεολογία της ομογενοποίησης θα σημάνει αργά αλλά σταθερά την διάλυση του φυλετισμού. Το άτομο θα αποδείξει πως είναι άξιο της ελευθερίας  του..
Από το στήσιμο της φωτογραφίας το καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει.. Η νοσοκόμα “δεσμοφύλακας”, ο “έφηβος” πρωθυπουργός που περιμένει σαν καλός μαθητής…και δίνει συμβουλές σε “συνομήλικους” έφηβους ως καλός ποιμένας Κρόμγουελ...ο υπερήφανος κάτοχος της αλήθειας…η αναμονή….η μοναξιά του άγρυπνου “πνευματικού” ανθρώπου που έχει επίγνωση της ανθρώπινης μοίρας….το αποστειρωμένο περιβάλλον…ο “καλός” σωματοφύλακας πίσω από το παραβάν σε ρόλο στρατιώτη…ο φωτεινός διάδρομος στο βάθος με τις ηλικιωμένες μαζί με το ήπιο βλέμμα του δηλ? Ο παλιός κόσμος…που δεν έχει κάτι να πει και πεθαίνει…και τα κόκκινα μαλλιά της νοσοκόμας; Δείχνουν την πνευματική διαύγεια….την φωτεινότητα της ζωής…την αρχή μιας νέας εποχής….