Επίκαιρα

ΗΠΑ: Ρώτησαν την Καμάλα Χάρις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και εκείνη γέλασε – Χαμός στο Twitter

Το γέλιο της Καμάλα Χάρις που απαθανατίστηκε, την Παρασκευή (20/08), τη στιγμή που δημοσιογράφος τη ρώτησε για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter.
Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης, την Παρασκευή (20/08), αφού ξέσπασε στα γέλια όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού και την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Νοτιοανατολική Ασία, η Καμάλα Χάρις διέκοψε δημοσιογράφο που προσπάθησε να τη ρωτήσει για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και γέλασε.

Μάλιστα, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Περιμένετε, περιμένετε. Όλοι ηρεμήστε».

Στη συνέχεια, η ίδια αναφέρθηκε στο Αφγανιστάν, λέγοντας: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλότερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα, η κορυφαία προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα απομακρύνουμε με ασφάλεια τους Αμερικανούς πολίτες, τους Αφγανούς που συνεργάστηκαν μαζί μας, τους Αφγανούς σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και ανδρών και παιδιών».

Σάλος στο διαδίκτυο

Το γέλιο της Καμάλα Χάρις, στο πλαίσιο της κρίσης στο Αφγανιστάν, προκάλεσε ένα κύμα αντιπαράθεσης στο διαδίκτυο.
Μια από τους χρήστες του Twitter έγραψε: «Η Αντιπρόεδρος πρέπει να καταλάβει πότε δεν πρέπει να γελάσει. Εκτιμώ ότι έχει χιούμορ, αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα για γέλια».
Ένας άλλος χρήστης σημείωσε ότι το γέλιο για οτιδήποτε μπορεί να είναι ενοχλητικό για πολλούς Αμερικανούς, επισημαίνοντας: «Τι είναι “αστείο” όσον αφορά το ότι παγιδεύονται οι πολίτες μας στο Αφγανιστάν; Τίποτα!».

Αντίθετα, ένας άλλος χρήστης του Twitter υποστήριξε ότι το αμφιλεγόμενο γέλιο της Αμερικανίδας Αντιπροέδρου θα μπορούσε να οφείλεται σε «νευρικό αντανακλαστικό».

Υπενθυμίζεται ότι, στις 14 Αυγούστου, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ και ο Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι παραιτήθηκε και έφυγε από τη χώρα.
Καθώς οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να φύγουν από το Αφγανιστάν και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι η εκκένωση από την Καμπούλ ήταν μία από τις «πιο δύσκολες στην ιστορία» και ανέφερε πως έως το περασμένο Σαββατοκύριακο (21-22/08) ότι περίπου 13.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν από τις 14 Αυγούστου και ότι περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν στην ασιατική χώρα.

https://sputniknews.gr/20210824/ipa-rotisan-tin-kamala-haris-gia-tin-katastasi-sto-afganistan-kai-ekeini-gelase-hamos-sto-twitter-16922324.html