Kέικ ανανά. Ένα ζουμερό vegan κέικ

Είναι ένα vegan κέικ, ζουμερό και εύθρυπτο. Ιδανικό για πρωϊνό και για κάθε στιγμή της ημέρας.

Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και γάλα αλλά με ζουμερό και αρωματικό ανανά που το κάνει ακαταμάχητο.

10′ προετοιμασία
50′ Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 8

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

πηγή

Σας προτείνουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp