Εύκολο σιροπιαστό κέικ με μανταρίνι για να το φάτε για πρωινό ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Μερίδες: 10-12
Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κέικ μανταρινιού σιροπιαστό, αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά λεπτά.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ μανταρινιού με το σιρόπι ζεστό και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/keik-mantarinioy-siropiasto/157054/
Contents