Κριθαράκι κοκκινιστό, πικάντικο με λαχανικά αλάδωτο

Υλικά

  1. 3 κολοκυθάκια
  2. 2 καρότα
  3. 1 φρέσκια ντομάτα
  4. Λίγο άσπρο λάχανο (κατά βούληση)
  5. 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  6. 1/2 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη κ πορτοκαλι
  7. 1 ζωμός οσπρίων ή κοκκινιστών
  8. Αλάτι (εγώ το έχω κόψει προ πολλού…🙂)
  9. Πιπέρι
  10. Πάπρικα
  11. Μείγμα μπαχαρικών Σπετσιερικό (η συνταγή είναι στο Cookpad)
  12. 2 1/2 φλ.καφε κριθαράκι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κ τα καροτα μες την κατσαρόλα

  2. Τρίβουμε το λάχανο κ την ντομάτα μες την κατσαρόλα

  3. Ψιλοκοβουμε κ τις πιπεριες κ τις βαζουμε στην κατσαρόλα

  4. Προσθετουμε τον ντοματοπελτε, τον ζωμό, πιπέρι, πάπρικα κ το #Σπετσιερικό

  5. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει

  6. Βράζουμε όση ώρα χρειαστεί σε δυνατή φωτιά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο θέλουμε (εγώ τα Θέλω πολύ μαλακά)

  7. Όποτε το φαγάκι μας πίνει το νερό του προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει.

  8. Όταν τα λαχανικά μας είναι όσο μαλακά θέλουμε προσθέτουμε πάλι λίγο νερό να τα σκεπάσει κ λίγο παραπάνω !

  9. Χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας από το 9 στο 5

  10. Προσθέτω το κριθαράκι κι ανακατεύω..

  11. Το κριθαράκι χρειάζεται νερό για να βράσει οπότε προσθέτω Όταν χρειάζεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Να μην κολλήσει! Το κοιτάω συνέχεια κ ανακατεύω συχνά !