Κυπριακή Παραδοσιακή Ταχινόπιτα

  • Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά.
  • Μετά ετοιμάζουμε τη ζύμη είτε στο μίξερ ή στο χέρι. Μέσα στη ζύμη βάζουμε και διάφορα αρωματικά μπαχαρικά, όπως μαχλέπι, μαστίχα και κανέλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το ταχίνι σε μπολ και το διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό να αραιώσει και προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα.
  • Ανοίγουμε φύλλο είτε με τον πλάστη ή με τη μηχανή των ζυμαρικών, απλώνουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό.
  • Το κάθε ρολό το στρίβουμε σε αντίθετη κατεύθυνση και φτιάχνουμε δύο κοχλίες από την κάθε πλαυρά, σε αντίθετη κατεύθυνση.
  • Ενώνουμε τους δύο κοχλίες σε ένα και το ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει λεπτό. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αλείβουμε με το γλάσο και τα ξαναψήνουμε για 2 λεπτά.