Επίκαιρα

ΚΥΠΡΟΣ -ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Δεκάδες πολίτες καταχωρισαν αγωγες κατά των ” επιδημιολογων” συμβούλων του υπουργού Υγείας για την εμπλοκή τους στην έκδοση ,κατ’ ισχυρισμον, λανθασμένων διαταγμάτων που επηρέασαν δυσμενώς τους πολίτες. Τα δικαστήρια θα κρίνουν αν οι σύμβουλοι αυτοι εχουν αστική ευθύνη Ή οχι.

Σημειώνω οτι , οι σύμβουλοι του υπ. υγείας δεν εργοδοτουνταν από το υπουργειο αλλά συμμετείχαν στην συμβουλευτική ομάδα εθελοντικά και δωρεαν. Κανένας δεν τους ανάγκασε να γίνουν μέλη της ομάδας. Το έκαναν γιατί έτσι ήθελαν. Γνώριζαν δε , Ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι, οι συμβουλές τους επηρέαζαν σοβαρά και ουσιαστικά τις ζωές των Κυπρίων πολιτών και ως εκ τούτου είχαν μεγάλες και σοβαρες ευθύνες στους ώμους τους.
Τωρα Ακούστε τούτο: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ . ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ! ΠΙΟ ΑΠΛΑ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ
ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ “ΕΝΟΧΟΙ”.
Αυτή την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου εγώ την θεωρώ
λανθασμένη. Εσείς τι νομίζετε ;
Μ.Ματσακης
Ιατροδικαστης